26.4.2013

Vintagea kaiuttimista

Eilen illalla aloin väsätä Spotifyn kautta listaa, joka on tarkoitus pyöräyttää soimaan heti, kun juhlapaikalle saavutaan. Rauhallinen vintage- ja lounge-tunnelmaa tarjoava lista soi taustalla aina siihen saakka, kun bändi astuu lauteille. Jatkoilla nostetaan sitten tahtia ja desibelejä vielä hieman lisää ja toivotaan, että tanssijalat kuluttavat lattiaa urakalla. 

Laitoimme sulhon kanssa DJ:lle viestiä ja kyselimme hieman lisää kuinka häiden äänentoisto onnistuisi. Hienointa olisi, jos tämä taustamusiikin lista soisi hiljalleen juhlasalin lisäksi myös kahvilan puolella ja ulkonakin telttakatoksen luona, jos on oikein hyvä ilma. En tiedä, onnistuuko moinen eikä se ole tietenkään välttämätöntä, mutta katsotaan kuinka käy!

Minulle musiikki on ollut aina tärkeää. Siksi esimerkiksi valitsemamme häävalssi edustaa asioita, joita me haluamme yhteiseltä elämältä: rakkautta, rauhaa, hyvää oloa ja harmoniaa. Myös eilen tekemäni lista on sellainen, jossa halusin yhdistää rentoutta, entisajan charmia, tyylikkyyttä ja vintagea. Laitan tähän pari esimerkkiä kappaleista, jotka llistalta löytyvät:

Helena Siltala: Ranskalaiset korot
Frank Sinatra: Come Fly With Me
Olavi Virta: Ikkunaprinssi
New York Jazz Lounge: Worksong
Edith Piaf: La vie en rose
Laila Kinnunen: Kaikkialla 

Näen mielessäni jo juhlatilan tunnelman, kun tämä kappale soi hiljaa taustalla ja salin täyttää iloinen puheensorina ja astioiden kilinä. Kuin olisimme vanhan maamiesseuran talon sijaan ravintolassa.


PS. Entisajan musiikkivideot ovat aika huippuja!

2 kommenttia:

  1. Meillekin olisi tulossa juuri tällasta rentoa entisajan musiikkia, juhlapaikkakin on kuin tehty tuota musiikkia varten ;) Tuntuu vaan niin hankalalta löytää noita kauniita rakkauskipaleita, jotka ei olis niinkään pop/rock-tyylisiä vaan enemmänkin jazzahtavia, just vähän vanhahtavia. Hankala selittää :D Nimim. lisää biisivinkkejä otetaan enemmän kuin ilomielin vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin pistää tässä lähiaikoina tuosta meidän listasta jonkin pidemmän pätkän tänne, josta saa vinkkejä omaan listaan. Vintage-fanina tällaisen soittolistan suunnitteleminen on tosi lähellä mun sydäntä eli jos listan jakamisesta on vain apua, teen sen mielelläni. :)

      Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...