24.10.2013

Kaason tärkeä tehtävä

Muuttuessani morsiamesta vaimoksi muutuin pian myös morsiamesta kaasoksi, sillä hyvä ystäväni menee naimisiin ensi toukokuussa. Hääjärjestelyt ovat vielä alussa, mutta tiedossa on jo polttarisuunnitelmia, askarteluiltamia ja häämessuja ja ensi vuoden alussa vauhti luonnollisesti kiihtyy. Kaason tehtävä on aina kunnia-asia, johon pyydetään vain hyviä, luotettuja ystäviä. Siksi parhaimmillaan kaaso suhtautuu tehtäväänsä sen mukaisesti eli ilolla, avuliaisuudella ja myös kiitoksella siitä, että morsian tahtoi valita ainutlaatuiseen tehtävään juuri hänet.
 
 
 
 
 Oma kaasoni oli verraton. Olemme olleet ystäviä jo 21 vuotta, johon mahtuu valtavasti kaikkea lapsuuden, teini-iän ja aikuisuuden ajalta. Vuosien myötä ystävyys on syventynyt. Neljä vuotta sitten minusta tuli hänen esikoisensa kummitäti ja kun rupesimme suunnittelemaan sulhoni kanssa häitä, oli oitis selvää, kenet pyytäisin kaasokseni. Kaasoni oli fiiliksissä ja järjestelyissä mukana koko ajan hääsuunnitelmien hentoisista ääriviivoista aina häiden jälkeiseen haikeuteen asti. Vaikka hänelle työt ja pienten lasten perheen pyörittäminen vie paljon aikaa, sain silti kokea meidän häidemme olevan kaasolleni tärkeä asia, jonka pikkuseikkojen pohtiminenkin sai aina tilaa ja vastakaikua keskusteluissa. Näin morsiamen näkökulmasta se tuntui tietenkin oikein ihanalta! Hääjärjestelyjen lisäksi sain tuntea oloni hyvin pidetyksi polttareissani, josta suuri kiitos kuuluu kaasolleni ja toki myös koko muulle ystäväjoukolleni. Sellaiset fiilikset eivät ole lainkaan toissijaisia, vaan jättävät lämpimän jäljen sydämeen.

 


Kun nyt olen itse kaaso, on suurin toiveeni, että ystäväni kokisi olonsa morsiamena samanlaiseksi kuin itse sain kokea. Siksi haluan elää fiiliksissä mukana, auttaa käytännön järjestelyissä ja järjestää tietenkin hauskat polttarit yhdessä morsiamen muiden ystävien kanssa. Lisäksi hyvä plussa on se, että kaasona voi tietenkin elää ihanissa tunnelmissa mukana, nauttia täysin ja kuitenkaan ei tarvitse (ehkä?) jännittää ihan niin paljon kuin omien häiden alla. Jos siis päätän käyttää hiuspidennyksiä ensi toukokuussa, ne ei välttämättä okseta tällä kertaa! ;)
 
 


Kuka toimi(i) teidän kaasonanne? Mitkä ovat mielestänne kaason tärkeimmät tehtävät tai ominaisuudet? 

kuvat weheartit.com

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Aito kiinnostus, toisen tunteminen ja vilpitön halu olla ja elää mukana :)

   Poista
  2. Siinäpä se on hyvin kiteytettynä! <3

   Poista
 2. Tästä juuri kirjoitin omaan blogiini viime viikolla piiitkän tekstin kyynelten kera, kun pyysin siskoani kaasokseni. Kaason tärkeimmät ominaisuudet on olla luotettava ja häiden luonteeseen sopiva.

  VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...