28.1.2014

Tarina häämatkasta alkaa!

Hei kaikille! Palasimme perjantaina tavattoman ihanalta häämatkalta! Mauritius lumosi meidät täysin ja siksi saatte nyt pitkän häämatkakertomuksen, koska en voi olla fiilistelemättä matkalla koettuja hetkiä vielä kunnolla uudelleen. Koska olen huomattavasti enemmän kirjoittaja kuin kuvaaja, on myös kertomus luonnollisesti tekstipainoitteinen. Lukuiloa siis kaikille ja tervetuloa matkalle mukaan:


Päivä 1: Suomessa satoi räntää. Oli harmaata. Asfaltti kimmelsi. Kannoimme lyhyen työpäivän jälkeen matkalaukut autoon ja totesimme mieheni kanssa, ettei voisi olla parempaa säätä lähteä reissuun kauas Päiväntasaajan tuolle puolen. Jätimme auton Lentoparkkiin ja lentokenttärutiinien jälkeen otimme kuohuviiniä lähteviä koneita katsellen. Meillä alkaa nyt häämatka! Koko kuluneen talven odotettu matka! Ensin lensimme Finnairin koneella Pariisiin ja sieltä vaihdoimme Air Francen koneeseen. Jännitimme etukäteen kuinka koneen vaihto tulisi sujumaan, sillä Pariisin Charles de Gaullen lentokenttä on valtava eikä kumpikaan meistä ole koskaan lentänyt minnekään niin, että pitäisi vaihtaa konetta matkan varrella. Finnairin koneen laskeuduttua Pariisiin törmäsimme kuitenkin pariin muuhunkin Mauritiukselle matkustavaan suomalaiseen ja niinpä pääsimme vaivattomasti porukassa oikealle portille ja lopulta oikeaan koneeseen. Air Francen kone oli suuri ja täpötäysi. Murehdin pitkän mieheni puolesta, kun hänen piti tunkea jalkansa niin onnettoman pieneen tilaan, mutta murheeni oli täysin turha: mies lensi paljon helpommin Mauritiukselle kuin minä! Hän sai nukuttua paremmin ja totesi matkan jälkeen, että yölennot olivat täysin vaivattomat. Jo tässä vaiheessa matkakertomusta voin siis todeta, että kyllä vain, tämä tuskin jää viimeiseksi kaukomatkaksemme! Air Francen koneessa tarjoiltiin reissumme lentomatkojen parhaat ruuat ja ilmeisesti ranskalaiseen tapaan automaattisesti myös viiniä kaikille. Se tuntui meistä suomalaiseen tiukkaan alkoholisuhtautumiseen tottuneista aika mukavan mutkattomalta meiningiltä. 
Päivä 2: Puolen päivän jälkeen paikallista aikaa kone laskeutui Mauritiukselle. Lentokoneen ovella meitä vastaan tuulahti lämmin ilma ja auringonpaiste, mikä tuntui uskomattomalta pimeän ja harmaan Suomen jälkeen. Lentokenttämuodollisuudet sujuivat Mauritiuksen kentällä kätevästi, sillä siellä oli hyvät ohjeistukset. Matkalaukut tulivat viimeisten laukkujen joukossa - ilmeisesti ne oli viskattu suoraan Finnairin koneesta ensimmäisinä lentokoneen ruuman perimmäiseen nurkkaan. Koska matkamme oli Helin Matkojen kautta ostettu valmispaketti, meitä oltiin lentokentällä vastassa Helin Matkojen yhteistyökumppanin Mautourcon toimesta. Laukut lastattiin yölennon jäljiltä riutuneiden matkaajien mukana autoon ja matka saaren halki kohti pohjoisessa sijaitsevaa Le Canonnier -hotellia saattoi alkaa. Hotellissa meidät otettiin virvoitusjuomien kanssa vastaan, laukkupojat kiikuttivat laukut huoneeseen ja pian olimme all inclusive -rannekkeet käsissämme huoneessa, joka oli hotellin toimesta muutettu häämatkamme kunniaksi puutarhaan antavan huoneen sijasta merinäköalalla varustettuun huoneeseen. Huoneesta löytyi shampanjaa ja naposteltavaa ja kun viimein saimme potkaistua kengät jalasta, poksautettua shampanjan auki ja istuimme katselemassa Intian valtamerta huoneemme terassilta, totesi rakkaani: "Nyt alkoi loma!"Tarina jatkuu!

kuvat Seida

2 kommenttia:

  1. Iih, ihanaa! Tervetuloa takaisin, malttamattomana odottelen matkapostauksia :)

    VastaaPoista
  2. Ai että! Saat jopa tämmösen eimatkustelustakiinnostuneen innostumaan ajatuksesta lähteä jonnekin lämpimään!

    VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...