28.4.2014

Huomenlahjaksi kuumailmapallolento!

Aviomieheni päätti ensitöikseen avioliittomme ensimmäisenä päivänä lennättää tuoreen vaimonsa taivaan tuuliin. Kun viime elokuussa hääpäivän jälkeen vietimme ihanan rentouttavaa sunnuntaita hääsviitiksi muuttuneessa rantamökissä, sain aamiaispöydässä mieheltäni lahjakortin kuumailmapallolennolle. Se oli yhden unelman täyttymys! Olin vinkannut hieman etukäteen sulholleni, että huomenlahjaksi jokin elämys voisi olla mieleinen, koska koruista kokoaikaisessa käytössäni on vain sormukset, mutta muita koruja vaihtelen tiuhaan. Mies oli ottanut tästä ohjenuoran ja niinpä sain vuoden voimassa olevan lahjakortin. 

Viime lauantaina se sitten tapahtui ja valtava pallo nousi kotikaupungin ylle. Lennätys oli Linnan pallo -yrityksen yleisölennätys ja korissa keinui noin kymmenen henkeä. Pääsimme osallistumaan pallon kasaamiseen ja täyttöön. Sen jälkeen porukka hyppäsi koriin ja yhdessä hujauksessa olimme taivaalla. Kuumailmapallo lähti yllättävän nopeasti matkaan eikä perhoset ehtineet villiintyä mahan pohjalla lainkaan.

Matkan teko oli rauhallista ja tasaista. Pallo kulki tuulen mukana ja matkustajat ihastelivat huikean kauniita maisemia. Olimme parhaimmillaan noin puolen kilometrin korkeudessa, mutta pallossa oli yllättävän lämmin, koska menimme tuulen mukana koko ajan. Sää oli kirkas ja keväinen ja fiilis kirjaimellisesti korkealla.
Noin tunnissa olimme taittaneet kymmenen kilometrin matkan ja oli aika laskeutua. Meille oli neuvottu laskeutumisasento valmiiksi ja pallo lähestyi peltoaukeaa. Laskeutuminen oli reissun extreme-osuus, sillä tulimme alas hieman rysähtäen korin kulman osuessa peltoa halkovaan ojaan. Kori meni hetken aikaa kylkimyyryä peltoa pitkin ja pongahti sitten taas pystyyn ja pysähtyi. Moisesta selvittiin säikähdyksellä ja matkustajien hymyt olivat leveitä upean elämyksen jäljiltä.

Laskeutumispaikalla pallo ja kori kasattiin porukalla ja sen jälkeen kaikille jaettiin diplomit ja tarjottiin lasilliset kuohuviiniä hienon lennon kunniaksi. Huomenlahjani oli aivan täydellinen! Ja niin kyllä on aviomiehenikin!  
kuvat Seida ja Seidan mies

1 kommentti:

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...