17.4.2013

Kirjekuoria kakkupaperista

Kun häiden yhtenä teemana on pitsi, on hauskaa, että se näkyy jo kutsuissa. Ostin tänään pyöreitä ja suorakulmaisia kakkupapereita, koska halusin testata kirjekuorien taittelua. Olen tosi antidiy-ihminen ja siksi valmiit kuoret ovat yhä erittäin hyvä mahdollisuus, mutta kaupan leivontatarvikehylly tarjoaa yllättävänkin romanttisia tykötarpeita kutsuihin kakkupaperien muodossa.

Kakkupaperit eivät ole uusi juttu täällä blogimaailmassa. Itse bongasin inspiroivan ideasivun Sinun ikuisesti -blogista, jossa on hyödynnetty kakkupaperia monin tavoin. Palomiehen morsian käytti myös kakkupapereita hääkutsujen kirjekuorissa hyvin hurmaavalla tavalla. 

Testasin kutsujen taittelua Pirkka-kakkupapereilla, jotka ovat kovin ohuita, mutta toisaalta niin liimaantuneita toisiinsa, että aluksi taittelin kuoria useammasta paperista kerralla ja huomasin päällekkäisyydet vasta kuorien ollessa valmiit, hups.

Ylempi kuori on taiteltu pyöreästä kakkupaperista ja alempi puolestaan suorakulmaisesta. Mielestäni molemmista tuli kivat, mutta pyöreästä taidan pitää vähän enemmän. 

kuva Seida

6 kommenttia:

 1. Huomasin kanssa kutsuja tehdessäni, että kakkupaperit on tosi ohuita, itse käytin paperia kaksinkertaisena. Paitsi kuoriin liimaillessani tietysti yksinkertaista... Mutta ihania ja edullisia nuo on, näppärä tapa lisätä sitä pitsiä sinne sun tänne :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, niitä pystyy hyödyntämään kyllä monella tapaa. :)

   Poista
 2. Onpa söötit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, materiaali on sööttiä! :)

   Poista
 3. Ihania tulee, mäkin tykkään ylemmästä enemmän :) Kannattaa vahvistaa sen kakkupaperikuoren sisus toisella parerilla, jos käytät niitä pelkiltään ihan postituskuorina. Saattaa ilman vahviketta revetä helpommin. Ihan perus tulostuspaperi toimii hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuota mietinkin, että miten herkkä kakkupaperi kestää postituksessa. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...