25.4.2013

Pitsikenkien viemänä kohti alttaria

Nyt asiaa hääkengistä. Minähän mietin, että säästän rahoja Minna Parikan kenkiä varten. Ne olisivat olleet erityisen mainiot sen 1950-lukulaisen kellohelmamekon kanssa. Puvuksi valikoitui kuitenkin pitkä puku ja mietin, että kengät näkyvät pitkän helman alta hyvin vähän, joten miksi laittaa niihin rahaa ihan hirvittävästi? Muistoja varten, jatkokäyttöä varten, juu, mutta samalla rahalla saisin hankittua kenkien lisäksi myös muuta häihin tarvittavaa. 

Tänään pyörähdin kaupungilla ja kävin katselemassa valkoisten kenkien valikoimaa. Haluan ensisijaisesti kengät, joissa on varma olo ja joissa jaksaa juhlia ja tanssia pitkään. Siksi etsin pääsääntöisesti hieman paksumpia korkoja ja kiilakorkoja. Ne eivät ole siroimpia ja naisellisimpia kenkiä, mutta ajavat asiansa tukevina kenkinä pitkän helman alla.

En halua hankkia hääkenkiä sillä ajatuksella, että häiden jälkeen ne nostetaan erityiselle lähes jumalalliselle korokkeelle, vaan kyllä kenkien pitää palvella kävelemisessä (ja tanssimisessa!) jatkossakin. Oma äitini hankki aikoinaan niin hyvät hääkengät, että ollessaan raskaana suht pian häiden jälkeen hän käytti yksinomaan hääkenkiään, koska ne olivat niin hyvät jalassa. Siinä mainio esimerkki onnistuneista hääkenkäkaupoista!

Minulla on huomiseen asti varauksessa Tamariksen ihanat kiilapohjaiset kengät. Halusin miettiä vielä hetken ennen ostopäätöstä, mutta nämä olivat kyllä tosi hyvät jalassa, kohtuuhintaiset ja niille olisi paljon käyttöä myös häiden jälkeen. Kaiken lisäksi häidemme teemana on pitsi, joten kengät palvelisivat teemaa täydellisesti. Sirothan nuo kiilakorot eivät ole kapeisiin korkoihin verrattuna, mutta varmat askeleet ja helppous menevät kyllä sirojen korkojen edelle ja siksi kai myyjäkin totesi, että pitkän helman kanssa voi olla vaikka lenkkarit! Hah!

Huomiseen asti on tuumausaikaa, joten auttakaa naista mäessä ja kertokaa oma  mielipiteenne näistä kopsottimista. 

kuva kookenka.fi

10 kommenttia:

 1. Kyllä nuo mun mielestä ainakin ovat kovasti hääkenkämäiset :). Aika suloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Jotenkin näen tuon kiilakoron vähän tuhtina, mutta toisaalta onko sillä niin väliä pitkän puvun kanssa, kun kenkä on muuten kaunis ja kiilakorolla olisi ainakin helpompi kävellä. :)

   Poista
 2. Kyllä nuo hääkengiksi kelpaa hyvinkin, mutta ei oo sit kuitenkaan liian "häämäiset" etteikö vois käyttää muutenkin. Esim tummansinisten farkkujen kans nuo ois varmaan tosi upeet kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, mä mietin näitä myös farkkujen kanssa eli käyttöä olisi varmasti sitten, kun H-hetki on ohitse.

   Poista
 3. Hienot kengät ja sopivat varmasti 50 luvun tyyliseen pukuusi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pukuhan on nyt klassisempi malli kuin se kellohelmamekko mitä ensin ajattelin, mutta pitsi tuo ihanan vintage-vivahteen. :)

   Poista
 4. Blogistani löytyisi tunnustus sinulle. :)

  VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...