18.4.2013

Vieraskirja häihin

Olen miettinyt, että olisi hauskaa keksiä vieraskirjaksi jokin helppo ja kiva vaihtoehto perinteiselle kirjalle, joka ei välttämättä täyty edes puolilleen ja jää siksi jotenkin tyngäksi. Ihania ideoitahan vieraskirjaksi on vaikka kuinka, mutta toteutuksen pitäisi olla monelta kantilta toimiva eli helppo häissä ja näppärä myös häiden jälkeen.

Monet laittavat pöytiin pieniä lappuja, kysymyksiä tai lauseentäydennyskortteja, jotka voi sitten virittää puuhun tai pudottaa koriin. Idea on kiva, mutta lapuista ei saa oikein koottua mitään selkeää kokonaisuutta myöhempää selailua varten. Tokihan ne voi liimata tyhjään kirjaan, mutta onko siinä mitään tolkkua, kun yhtä hyvin voisi jättää pelkän vieraskirjan esille? Jos laput virittää puuhun, voi niistä saada kivan sisustuselementin omaan kotiin - näin sanotaan, mutta se ei kyllä myöskään minun mieltäni viehätä.


Photobooth yhdistettynä vieraskirjaan on tosi kiva idea. Rupesimme kuitenkin sulhon kanssa epäröimään sen näppäryyttä, koska meille on tulossa häihin aika iso vierasjoukko ja siksi photobooth veisi valokuvaajan ajasta hieman turhan ison siivun. 


Palapelipuusta sain vinkin siskoltani jo ennen kuin häitä ruvettiin edes suunnittelemaan. Idea on ihana ja palat voisi laittaa pöytiin jokaisen kohdalle valmiiksi, mutta jälleen vierasmäärä tulee esteeksi, sillä riittävän monen palan puu maksaa mansikoita, joten ideasta luovuttiin samantien. Ennemmin näemme juhlissa kaikki ne ihmiset, jotka vieraslistalta löytyvät kuin panostamme arvokkaisiin yksityiskohtiin vierasmäärästä karsien!Sitten yhtäkkiä vastaan tuli idea, joka osui ja upposi! Vanha kirjoituskone! Vanhoja esineitä rakastavilta vanhemmiltani löytyy täysin toimiva, oikeasti vanha kirjoituskone, johon rupesin nyt etsimään netin uumenista uutta mustenauhaa. Toivottavasti sopiva mustenauha löytyy, sillä silloin voisimme hankkia kaunista paperia ja laittaa kirjoituskoneen kivasti esille juhlapaikalle vieraskirjan virkaa toimittamaan. Kirjoituskone sopii täydellisesti vintage-häihin ja papereista saisi myöhemmin koottua kauniin kokonaisuuden meille muistoksi. 
Voi hitsi, olen tästä ideasta aivan tolkuttoman innoissani! Mitä tuumaatte? Saisiko kirjoituskone vieraiden runosuonen puhkeamaan?

kuvat
pinterest.com

13 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea! Todella ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin myös ja löysin mustenauhaakin nettikaupasta, jee! :)

   Poista
 2. Ooooh! Mahtava idea. Käyttäisin, jos löytyis kone :) ja kyllä näpyttäisin, jos vastaan tulis. Nuo sais vielä niin näpsäkästi koottua kansioon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Ne saa kivasti yhdistettyä hääalbumiin tms. :)

   Poista
 3. Runosuoni laulaa etenkin parin "rohkaisevan" jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Me sulhon kanssa mietittiinkin, että mitä kaikkia vuodatuksia sinne sitten tulee jatkoilla. :D

   Poista
 4. Oi, ihanaa, tuo kirjoituskoneidea on mahtava! Meilläkin on joskus about 15 vuotta sitten ollut vielä hengissä oleva kirjoituskone lapsuudenkotini varastossa. Vieläköhän se on tallessa? Täytyykin tästä inspiroituneena tarkistaa ja pohdiskella tätä vaihtoehtoa.

  Itse oon vähän miettinyt tuota mainitsemaasi "pikkulappujen" täyttämistä, jossa vieraat voisivat jättää erillisille lapuille haluamiaan viestejä, neuvoja tai vaikka vain puumerkkinsä. Mun ajatuksissa lisäisin sitten nuo lappuset hääkuvien "sekaan" häävalokuvista tehtävään valokuva-albumiin (ja joo, olin ajatellut tehdä ihan perinteisen valokuva-albumin enkä teetättää sellaista valmiiksipainettua kirjaversiota tms.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lappuidea kuulostaa kivalta ja varsinkin, jos tykkää askarrella niistä ja valokuvista hääalbumin. Itse en ole askartelijatyyppiä eikä ole mieskään, joten siksi ei kai lappusista osannut alunperinkään hahmottaa käytännöllistä kokonaisuutta häiden jälkeen. :) Mutta kirjoituskone, sille sydän sykkii edelleen! :D

   Poista
 5. Hilja3.5.13

  Kirjoituskoneidea on tosi kiva, innostuin itsekin! Me ollaan ajateltu tehdä kutsut kirjoituskoneella (tai tehdä yks ja skannata koneelle jne), joten toihan olisi mahtava jatke idealle) Olisi kiva kuulla sun suunnitelmia, kuinka idea jalostuu! Eli millasta paperia, minkä kokoista ja mihin kirjotukset laitetaan yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Me ollaan juuri tänään menossa käymään mun vanhempien luona ja mukana on uusi mustenauha, joten tarkoitus on testailla hieman kirjoituskonetta. Palaan tämän aiheen pariin pian! Ja kirjoituskone vieraskirjana sopisi hauskasti myös teidän häihin, kun se tosiaan jatkaisi kutsujen teemaa. Ja samalla systeemillähän saisi pöytäkortit, ohjelmarungon, menun ym. :)

   Poista
 6. Anonyymi16.5.13

  Itse sain omiin häihin aivan saman ajatuksen, ja konekin löytyy. Mistä hankit sen mustenauhan? -Emma-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin mustenauhan Yrityshuolto Oy:n kautta (http://www.yrityshuolto.fi/) ja se maksoi alle 30 euroa postikuluineen. Vähän jännitti, kun vanhassa kirjoituskoneessa ei ollut mitään mallinumeroa tai valmistusvuotta, vaan jouduin tilaamaan nauhan pelkän merkin perusteella. Kaiken lisäksi maksun piti näkyä kyseisen firman nettipankissa ennen kuin he lähettävät nauhan, joten tuntui vähän riskiltä tilata sitä, kun ainoastaan kirjoituskoneen merkki oli tiedossa. Onneksi Olympos-koneeseen tuntui käyvän sama nauha aika moneen eri malliin ja niinhän siinä lopulta kävi, että nauha oli just sopiva ja nyt kone toimii. :)

   Poista
  2. Anonyymi22.5.13

   Kiitos! :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...