13.6.2013

Hyvää tuuria, pikkukylän etuja

Äiti soitti eilen ja henkäisi puhelimeen heti alkajaisiksi, että "Nyt on hyviä uutisia!". Hän oli jutellut eräässä kotipaikkakunnan tapahtumassa perheen kanssa, jotka järjestävät heinäkuun lopussa häät samaan paikkaan kuin me. Äidilläni on kymmeniä puisia vanhoja tuoleja, joita on käytetty meidän omissa isommissa juhlissa ja myös vuokrattu muiden käyttöön. Tämäkin perhe pyysi niitä siis lainaksi, koska naiset eivät halunneet käyttää kapeissa hameissaan juhlapaikan omia pirttipenkkejä. Meille pirttipenkit olivat alunperin ihan ok, koska ovat siistit ja säästymme suurelta roudaamiselta, mutta nyt paremmat tuolit jäävät myös meidän häihimme eikä vieraiden tarvitsekaan könytä pirttipenkkien ylitse. Rupattelun edetessä tuttavaperheen kanssa syntyi kerrassaan mainio diili, joka hyödyntää molempien hääjärjestelyjä.

Alla olevassa kuvassa näkyy juhlapaikkamme juhlasali. Tarkempia sijaintitietoja ja kuvan linkkiä en tällä kertaa laita, koska olen pitänyt blogin kanssa muutenkin anonyymia otetta mukana matkassa, mutta tiedot saa toki erikseen kysymällä. 
 
 
 

Kuten kuvasta näkyy, salia ympäröivät ihastuttavat hirsiseinät. Verhot ovat kuin tuvassa ainakin. Haaveilimme niiden vaihtamisesta valkoisiin, mutta ikkunoita on niin paljon, että totesimme verhojen olevan ihan hyvät, sillä ne sopivat hirsiseinien kanssa yhteen. Näyttämön rimpsuverho ei sen sijaan sovi tupamiljööseen lainkaan. Me suunnittelimme, että laitamme juhlan ajaksi näyttämölle valkoiset verhot ja kattoa puolestaan tulee koristamaan valkoinen harso. Nyt kuitenkin tämä perhe, jonka pojan häät ovat ennen meitä, on vaihtamassa myös salin ikkunaverhot valkoisiin. Niinpä äiti sopi heidän kanssaan, että me tuomme näyttämön verhot ja myös kattoon laitettavan harson heidän käyttöönsä ja he puolestaan jättävät valkoiset ikkunaverhot paikalleen meidän hääjuhlaamme. Tuttavaperhe laittaa kaikki paikoilleen ja me puolestamme puramme ne häiden jälkeen. Tämä on myös talon omistajalle sopivaa, koska heillä on omat kyläjuhlat häiden välissä, jossa he voivat hyödyntää uudella tavalla somistettua tilaa. Siis kaikki voittavat ja saavat puolet pienemmällä vaivalla lisää juhlavuutta tilaan!


4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että teillä järjestyy tuo NOIN upean hyvin! :) Tosi hyvä tuuri, että noin lähekkäin on samassa paikassa tuttujen juhlat, jolloin tuollainen järjestely ylipäätään on mahdollinen. Ja ihan mahtavaa, että teidän juhlapaikan omistajatkin ovat suhtautuneet noin positiivisesti! Ei vissiin ihan joka paikassa onnistuis tuollainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti toimisikaan. Tämä on meille ihan huippujuttu, koska nyt toteutuvat nekin somistusjutut, joihin ei olisi resursseja muuten venytetty. :)

   Poista
 2. Aivan loistavaa! Ihanaa, että ihan tuntemattomat ihmiset vetävät yhtä köyttä ja jakavat omastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä nyt helpotti tietty paljon se, että ollaan pieneltä kylältä, jossa kaikki tuntevat toisensa, mutta toki sekin on huippua, että aikataulut natsaa ja meillä on toisen hääporukan kanssa vieläpä täsmälleen samanlainen linja koristeiden suhteen. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...