3.9.2013

Kaason puhe ja sulhasen ryöstö

Hääjuhlassamme kaasoni piti puheen, jossa hän muisteli kuinka minä ja sulho olimme tavanneet neljä vuotta sitten. Hän lausui Matin ja Tepon iskelmän Elämänsuuruinen sanat, sillä kyllä vain, siinä kesätapahtumassa esiintyi Matti ja Teppo, jonka jatkoilla me sitten kirjaimellisesti törmäsimme toisiimme nykyisen aviomieheni kanssa.
 
Kaason puheen päätteeksi pämähti yhtäkkiä juhlasalin kaiuttimista soimaan polttareistani tuttuakin tutumpi teemabiisi eli Jari Sillanpään Liekeissä ja eri puolilla juhlasalia istuneet ystäväni kiskaisivat ruutuliput mistä lie helmojensa alta. Niin armas sulhoni vietiin ruutuliput liehuen ja minä jäin hölmistyneenä ihmettelemään tapahtunutta. Kun eloisa naisporukka oli poistunut sulho mukanaan, nappasi bestman mikrofonin, istahti tyhjälle sulhon paikalle ja totesi juhlaväelle: "No niin, voidaan jatkaa."
 
Tämän letkautuksen jälkeen jouduin kovaan tenttiin. Minullehan suoritettiin polttareissani katsastus, jossa siis kyseltiin erilaisia kodinhoitoon, lastenhoitoon, autoihin, avioliittoon ja mieheeni liittyviä kysymyksiä. Muutamiin en osannut vastata, joten silloin katsastus meni huomautusten kera läpi ja nyt oli jälkitarkastuksen vuoro. Vieläkään ei oikeita vastauksia löytynyt, mutta siitä huolimatta ohjelmanumero oli oikein kiva. Olin rento ja maistellut hieman viiniäkin ja koska bestman on yhteinen kaverimme, oli hänelle helppo vastailla napakasti takaisin myös silloin, kun oikea vastaus oli täydellisesti hukassa. Ohjelmanumero sai vieraat nauramaan ja myöhemmin juhlassa minulta kysyttiinkin oliko tätä harjoiteltu etukäteen, mutta ei todellakaan, koko homma tuli täysin puun takaa. Kun kysymykset oli käyty läpi edes jotenkuten hyväksytysti, saapui polttariporukkani riepoteltu sulho mukanaan. Sulhon poskella oli suukko, kauluksen napit olivat auki ja hiuksissa sojotti koivun oksia! Vielä ennen kuin sain mieheni ihan tosissaan takaisin, sain tehtäväkseni sanoa viisi hyvää asiaa hänestä. Tämä kohta oli painunut erityisesti isäni mieleen ja muutaman muunkin ja tuntui kivalta kuulla siitä jälkeenpäin, sillä viisi asiaa oli helppo keksiä ja silti yhtäkään ei tarvinnut tempaista tuulesta, vaan jokainen tuli ajatuksella:
 

 
1. Sulho on kiltti ja nimenomaan oikealla tavalla kiltti eli hyväsydäminen, ystävällinen ja kohtelias.
2. Sulho on lempeä ja hänen kanssaan on helppo ja turvallinen olla.
3. Sulholla on hyvä ironian taju ja meillä on välillä tosi mustaa huumoria keskenämme.
4. Sulho on tunteellinen. Se on ehkä piirre, jota sulhon pintapuolisesti tuntevat eivät näe, mutta siellä pinnan alla on hyvinkin tunteellinen mies.
5. Meillä on tasa-arvoinen suhde, jossa molemmat katsotaan toisiamme kunnioittavasti samalta tasolta.
 
Ja niin minä sain sitten prinssini ja puoli valtakuntaa.


 
kuvat Taru Sairanen

10 kommenttia:

 1. Ihania hyviä puolia sulhossasi kyllä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja on hyvä kirjoittaa juhlissa luettelemani hyvät puolet ylös, niin ne voi palauttaa mieleen sitten, kun arki näyttää vuorostaan ankeamman puolensa. :)

   Poista
 2. Hohoo, loistava ryöstö oliki ;) Ootte niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä oli! :D Bestmankin totesi, kun en niitä vastauksia meinannut osata, että mieti ihan rauhassa, Ville kyllä viihtyy hyvin tuolla. :D

   Poista
  2. Kyllähän siellä olis voinut pidempääkin istua, olihan meillä Löpö ja piilopullot! :D

   Poista
  3. Hyvä, että piilopulloille tuli käyttöä! :D

   Poista
 3. ihania puolia sun sulhossa <3

  VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...