14.4.2013

Häämuotia elokuun auringon alla

Eilen vietimme ihanan iltapäivän pukuvuokraamossa sulhon, kaason ja morsiusneidon kanssa. Oma morsiuspukuni on vuokrattu samasta liikkeestä, joten oli viisasta lähteä katsomaan myös sulholle vaatetusta sieltä, niin häiden jälkeen on helppo palauttaa kaikki vaatteet samaan paikkaan. Olimme varanneet sovitusajan nimenomaan sulhon vaatetusta ajatellen, mutta liikkeessä ei ollut muita asiakkaita meidän lisäksemme, joten pystyimme samalla hyvin mallailemaan mekkoja morsiusneidon ja kaasonkin ylle. 

Tässä siis virtuaalinen muotinäytös, olkaa hyvä!

Jotain uutta.... 

Elokuussa neljävuotias morsiusneito pyörähtelee valkoisessa, hieman polven alle yltävässä satiinisessa yksinkertaisessa mekossa. Selkäpuolelta löytyvät valkoiset ruusukoristeet, mutta tarvittaessa vyönauhan pystyy vaihtamaan värilliseksi häiden teemavärin mukaan. Mekko oli hyvässä alennuksessa, joten tämä kummitäti kustansi sen muistoksi pienelle tytölle suuresta tehtävästään. 



Jotain sinistä...

Vaikka häidemme somistuksessa näkyy pienenä vivahteena oranssi tai todennäköisesti murrettu oranssi, koralli tai persikka, emme halunneet sen väristä mekkoa kaasolle. Osittain siksi, että meille tuli niin vaaleista väreistä mieleen ylioppilasmekot ja nyt morsiamen ja kaason kohdalla on kyse kuitenkin kymmenen vuotta vanhemmista naisista. Siksi myyjä ehdotti hieman petroliin vivahtavaa tummaa, murrettua sinistä, joka sopi kaasolleni erittäin kauniisti. Tumma puku antoi hyvin juhlavan ja naisellisen vaikutelman ja jos rannekukkaan tulee valkoista ja pikkuinen ripaus vaaleaa oranssia, sekin tuo vastavärinä kivan silauksen kokonaisuuteen.



Jotain vanhaa, jotain lainattua...

Sulho nappasi sovitukseen mukaan oman tumman pukunsa, koska tarkoitus oli sovittaa sen kanssa liiviä ja plastronia. Ajatuksena oli myös kokeilla sakettia, mutta kuvittelin, että sulhoni kokisi sen vieraaksi ja valitsisi ennemmin tutun ja turvallisen tumman puvun. Sulho pyörähteli erilaisissa kokonaisuuksissa naisraadin edessä ja aluksi tyrmäsikin saketin, mutta mitä pidempään hän mallaili eri vaihtoehtoja, rupesi saketti tuntumaan sittenkin hyvältä. Sulho mietti, että omat häät on niin hieno ja ainutkertainen tilaisuus laittaa jotain muuta ylleen kuin tumman puvun, joten lopulliseen sulhasasuun valikoitui omat puvunhousut ja niiden kanssa vuokralle saketti-takki, smokkipaita, liivi ja plastron. Ja minä ajattelin miestäni katsoessani, että kyllä on ilo seistä elokuun kymmenentenä noin komean pitkän miehen rinnalla!





kuvat Seida

2 kommenttia:

  1. Kunnon business-mies tossa alimmassa kuvassa ;D hyvältä näyttää kaikki kolme pukua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö? Aikamoinen gentleman siitä kuoriutui, kun arkisin mies käyttää turvakenkiä ja työhaalareita. :)

      Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...