3.10.2012

Hahmotelmia

Meille naimisiin meno tarkoittaa ensisijaisesti sitoutumista ja perheen perustamista. Ei sillä, ettäkö tässä olisi odoteltu muurahaiset munissa kihisten kuluneet yhteiset vuodet, vaan olemme sillä tavalla vanhanaikaisia, että haluamme lasten syntyvän avioitumisen jälkeen. Jos niitä silloin suodaan, tietenkin.

Kun ajatus hääpäivästä rupesi viime keväänä hahmottumaan ja sai varsinaisen sinettinsä loppukesästä, kun hääpaikka varattiin, alkoi mielessä rullata monenlaisia naimisiinmenoon ja häihin liittyviä asioita. Päädyin nettisurffailussa keskusteluketjuihin, joissa keskusteltiin siitä, mitä kaikkea kesällä 2013 naimisiin menevillä on jo varattuna tai muutoin valmiina. Ällistyin. Monilla oli jo puvut, sormukset, kirkot, hääpaikat, bändit ja kaikki valmiina ja enää puuttui suunnilleen sulhasen kengät ja niihin sukat.

Entäs me? No, hääpaikka on nyt varattu. Juhlimme kotipaikkakunnallani vanhassa seuratalossa, jossa on hirsiseinät ja johon aiotaan taikoa valojen avulla oikeanlainen tunnelma. Papin puheille pääsemme aikaisintaan myöhemmin talvella, koska näin aikaisin seurakunta ei ota varauksia. Sen sijaan pitopalvelu voisi olla varauslistalla seuraavaksi. Ja samaten poikkeaminen kultasepän luona, koska haaveena olisi saada uniikki vihkisormus (jos se vain budjettiin mahtuu). Sormuksista taidan pakista seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...