14.10.2012

Mitä mä laittaisin päälle?

Kaasoni kysyi jo jokin aika sitten, että mennäänkö yhdessä katsomaan hääpukuja? Mennäänhän me, yksin en osaisi moista päättää. Omaa en halua ostaa, vaan ennemmin vuokraan puvun, koska morsiuspuvulla ei luonnollisestikaan ole käyttöä enää häiden jälkeen. Toisaalta minusta se on kiva ajatus, kun varsinkin entisaikaan morsiuspukujen kankaita on hyödynnetty myöhemmin esimerkiksi lasten kastepukuun. Äidilläni on erään läheisen perheystävämme morsiuspuvusta tehty pieni tyyny ja sekin on omalla tavallaan aivan erityinen, koska kankaan tausta on niin tarkkaan tiedossa.

Silti puvun vuokraaminen tuntuu järkevältä. Ja millaisen puvun? Kermakakuille, laahuksille ja glittereille sanon jyrkän ein. Kirjoitin jo aiemmin, että haluaisimme mieheni kanssa hääpaikkaan tyylikästä country-henkeä ja A Midsummer Night's Dream -tunnelmaa, joten pukuuni haluaisin jotain samaa. Lopputulos voisi olla jotain pitsin, yksinkertaisen ja vintagen yhdistelmää ja ripaus folklorea saisi myös tämän naisen sydämen läpättämään.

Olen katsellut paljon lyhyitä morsiuspukuja, koska sekään ei olisi hullumpi. Suurin osa lyhyistä morsiuspuvuista ovat kuitenkin oikeasti lyhyitä ja jäävät polven yläpuolelle elleivät jopa juuri ja juuri vesirajaan. Sellaisessa en itse ainakaan papin eteen marssisi, koska vaikka nykyajan morsiamet painivat aivan eri sarjassa kuin sisarensa kymmenien vuosien takaa, niin silti morsiuspuku edustaa jollain tapaa yhä niitä säädyllisyyden elementtejä kuten entisaikaankin. Lyhyistä puvuista suosikikseni ovat nousseet nuo 1950-luvun helmanpituutta edustavat yksinkertaiset kaunottaret ja ainakin tällä hetkellä sellainen tulee olemaan oma pukunikin ensi elokuussa.
Kuvat 
http://pics4up.com/2012/06/08/vintage-wedding-dresses-designs/
http://www.as-uniikki.fi/
http://www.appycouple.com/blog/feature/short-wedding-gowns-long-on-style/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...