15.5.2013

Karkkia hääkansan suuhun

Viikonloppuna teimme hääkarkit valmiiksi ja veimme ne jemmaan elokuuta odottelemaan. Olemme todellakin hyvin aikaisessa, mutta kesästä on tulossa kiireinen, joten meillä oli jo nyt talkoot naisporukalla, jossa viimeisteltiin kutsut, askarreltiin karkit, juotiin kuohuviiniä ja oltiin oikein tehokkaita. Ihana, nauravainen iltapäivä siis!

Hääkarkit askarreltiin pahvimukeista, joiden sisälle tuli silkkipaperia ja Fazerin sinisiä. Purkki leikattiin yläreunasta ja taiteltiin kiinni. Sitten ympärille kietaistiin silkkinauhaa ja kylkeen pistettiin tarra, jossa on mietelause. Malli ja ohje löydettiin Pinterestin kautta, mutta meillä käytettiin ihan valkoisia peruspahvimukeja. Nauhan ja tarran väreina oli maanläheinen ruskea. Tässä siis ohje:
Tulostukseen sopivan Averyn tarrapaperin hankin valmiina ja kohdistukset, tyylit sun muut tein tarrapaperifirman omalla nettiohjelmalla. Idea oli hyvä, mutta toteutus aika vaivalloinen. Valmiit tarrat eivät tallentuneet ohjelmaan, vaikka tarkoitus oli ja jouduin uusimaan myöhemmin koko kirjoitusurakan. Lisäksi teksti ei esimerkiksi osunut aivan täysin tarran keskelle joka kerta, vaikka ruudulla näyttikin siltä. Homma ei siis sovi lyhythermoiselle tai pikkutarkalle, mutta täällä päässä oltiin lopulta kyllä ihan tyytyväisiä. Tarrat siis valmistuivat viimein ja kyllähän ne purkkien sopivat nätisti! Mietelauseet olin etsinyt jo vuosi sitten ystäviemme hääkarkkeja varten valmiiksi ja nyt ne löytyivät helposti tietokoneelta sen kuin kopioi vain. Me emme halua hempeillä liikaa häissämme, joten värssyihin valikoitui enimmäkseen huumorin sävyttämiä lausahduksia ja monenlaisia tokaisuja naisten ja miesten ikiaikaisista eroavaisuuksista. Näillä saadaan toivottavasti vieraiden suupielet korviin ja hyviä keskustelun avauksia pöytäseurueissa!

Lopputulos oli sievä, edullinen ja maanläheinen unohtamatta pilkettä silmäkulmassa! 

ylin kuva pinterest.com
kaksi alinta Seida - pahoittelut kuvan laadusta!

10 kommenttia:

 1. Onpa kauniit! Ootte kyllä taitavia ja tehokkaita :)

  VastaaPoista
 2. Oi, noi on HIENOJA!

  VastaaPoista
 3. Kiva idea ja kaunis toteutus! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi nättejä! En oo tähän ideaan törmännytkään vielä missään. Näähän yoimis paikkakortteinakin varsin buenosti, kun toiselle puolelle lätkäisee vieraan nimellä varustetun tarran.

  VastaaPoista
 5. hienot on, tyylikästä!

  VastaaPoista
 6. Vautsi! ihan tosi ihanat! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille! Ja ihan totta Ilyana, nämä toimisi oikein hyvin paikkakortteinakin! :)

  VastaaPoista
 8. Todella kiva! Ja erilaiset, ei oo tullu tuollaisia ennen vastaan! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat, voi että!

  VastaaPoista
 10. Kiitti! Ja on muuten helpot ja edulliset toteuttaa! :)

  VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...