29.5.2013

Rakkaani, se on menoa nyt!

Tärkein asia ennen naimisiinmenoa eli avioliiton esteiden tutkinta on nyt postimerkkiä ja postiluukkuun iskemistä vaille hoidettu. Työkiireiden vuoksi emme ehdi pyörähtämään yhdessä seurakunnassa, mutta saimme ystäväpariskuntamme todistajiksi ja itse asiassa se oli meille mieluisampaa myös siksi, että vuosi sitten toimimme heidän todistajinaan samanlaisessa paperissa. Ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa!
 
Kuulutukset luetaan kolmea viikkoa ennen H-hetkeä niin nykyisen kotikaupunkimme kirkossa kuin minun lapsuuskotini kirkossa, kunnassa, jossa siis myös häät pidetään. Meillä on juuri edellisiltana ystävien häät Helsingissä ja tarkoitus olisi tulla yöksi kotiin. Sunnuntaina 21.7. on kotikaupunkimme kirkossa mahdollisuudet käydä kuuntelemassa omat kuulutukset klo 10 ja klo 13 eli voi olla, että menemme tuolloin jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen vaikka kahville tai syömään johonkin ihan vain siksi, että nyt se on sitten kirkossa kuulutettua.
 
Kuinka moni teistä on käynyt kuuntelemassa tai aikoo mennä kuuntelemaan omat kuulutuksensa?
 
 

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti menemme kuuntelemaan, mukaan lähtevät myös tulevat anopit ja molempien isovanhemmat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. :) Meillä on kotikirkkoon ja molempien vanhempien luokse yli 100 km matkaa suuntaansa, joten tuskinpa lähdemme ystävien häiden jälkeen vielä täysin vastakkaiseen suuntaan, vaan kenties juhlistamme kuulutuksia ihan vain kahden kesken. Juhlimme porukalla sitten kolmea viikkoa myöhemmin. ;)

   Poista
 2. Meillä ei kuulutuksia ollut, mutta sitten häiden jälkeen mun entisessä kotikunnan kirkossa kuulutettiin, että me olemme menneet naimisiin. Ei menty kuulemaan sitäkään, kun matkaa suuntaansa olisi ollut 90 km per suunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kuulutukset luetaan samalla paikkakunnalla suvun kanssa, mutta meiltä sinne on yli 100 km matkaa per suunta ja Helsingistä ystävien häistä yli 200 km. Menemme siis nykyisessä kotikaupungissa niitä kuuntelemaan, jos menemme. :)

   Poista
 3. Saako kuulutukset siirrettyä pois kotipaikkakunnalta? Ois ihana mennä pohjoiseen kuuntelemaan niitä koko suvun voimin ja kilistellä kuohuvaa sen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä saa. En tosin tiedä onko jotain merkitystä sillä, jos itse vihkiminen on siellä toisessa seurakunnassa. Kannattaa ainakin kysyä, koska meillä kuulutukset luetaan sekä nykyisessä kotikaupungissa että Keski-Suomen suunnalla. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...