12.9.2013

Tanssijalat liikkumaan

Kun hääpari on suorittanut sen kummemmin kompuroimatta häävalssinsa, toivotaan kaikkien osallistuvan ilolla tanssilattian kuluttamiseen.

Hääbändinämme toimi ihastuttava Lime Hill Quartet. Olin alusta asti ihastunut tähän yhtyeeseen siihen törmätessämme, kun etsimme häihimme sopivaa bändiä Googlen ihmeellisestä maailmasta. Kun joulukuussa päätimme varata juuri tämän yhtyeen hääjuhlaamme, olin silkkaa hymyä! Jazzahtavaa musiikkia soittava bändi on ollut ainoa häihin liittyvä unelma jo ajalta ennen sulhon saapumista elämääni ja tämän unelman toteutuminen merkitsi minulle enemmän kuin yksikään hääpuvun hameenhelma.
 

 

Lime Hill Quartetin kanssa yhteistyö sujui alusta asti hyvin. Saimme keikkarungon nähtäväksi etukäteen ja siihen sai tehdä vielä muutoksia yksittäisten kappaleiden osalta, vaikka tunsin itseni sillä kohtaa hieman pilkunviilaajaksi. Silti olin onnellinen saadessani tanssia sulhoni kanssa häävalssin lisäksi ihanat sanat ja tunnelmallisen melodian sisältävän Toiset meistä -kappaleen.
 
 

 

Niin luulin monta vuotta
yksin vain kuohuissa väyläni löytää mä voisin.
Kaipasin silloin laivaa valkeaa,
joka viedä vois aaltojen taa.
 
Jos olisimme ottaneet häävalssin sijaan häätanssin, olisi tuo ollut yksi vaihtoehto. Toinen olisi ollut Etta Jamesin tyylikäs At Last, jota häiden alla työmatkoilla kuunnellessani vuodatin kyyneleen jos toisenkin. Tämänkin Lime Hill Quartet soitti, mutta mummo olikin minua nopeampi ja vei silloin sulhoni tanssiin! :)


 
At last
My love has come along
My lonely days are over
And life is like a song
 
 
Lime Hill Quartetin ensimmäinen setti oli hieman perinteisempää tanssimusiikkia painottuen kuitenkin jazztyylisiin melodioihin ja keinuviin bossanovarytmeihin. Hienostunut tanssiaistunnelma sopi täydellisesti kauniiseen juhlasaliimme. Sen jälkeen seuranneet kaksi muuta settiä sisälsivät 1970- ja 1980-lukujen tunnettuja discohittejä ja tanssilava täyttyi koko ajan enemmän. Naiset heittivät kenkiään pois ja liekö ensimmäiset kiivenneet jo tässä vaiheessa pöydille jammailemaan?
 
 
 
 
Letkajenkka on perinteinen tanssi ainakin maalaishäissä ja etukäteen olin ajatellut, että sitä ei kyllä nyt meidän häissä nähdä. Luuloni osoittautui täysin vääräksi. Lime Hill Quartetin Heidi ilmoitti, että seuraavana soi Hot Stuff, joka taipuu näppärästi letkajenkaksi. Juhlaväki teki työtä käskettyä ja niin sitä mentiin letkajenkkaa ympäri salia! Tämä oli aika kohtalokastakin, sillä kaaso oli potkaissut kengät nurkkaan ja joku innokas letkiksen tanssija puolestaan polkaisi kaasoa varpaille ja siitä seurasi kahden viikon sairasloma. Jestas! Tosi kurjaa, mutta kyllä siitä revittiin kiitettävästi huumoriakin ja lohdutin kaasoani, että ei joka morsiamella olekaan kaasoa, joka heittäytyy hommaansa niin täysillä, että joutuu häiden jälkeen olemaan pari viikkoa sairaslomalla. Se letkis oikeasti toimii Hot Stuff -kappaleen tahdissa, kokeilkaa vaikka:
 
 
 
 
Lime Hill Quartetin keikka päättyi puolilta öin miespuolisten vieraidemme taputtaessa ja huutaessa "Myö halutaan lissää! Myö halutaan lissää!". Meininki oli huikea enkä voi kuin suositella juuri tätä bändiä hääjuhliin, sillä Lime Hill Quartetissa yhdistyi juuri se, mitä heiltä odotimme: tyylikkyys, tanssiaistunnelma ja riehakkaat bileet.
 
kuvat Taru Sairanen

5 kommenttia:

 1. Voi apua sun kaasoa! Mutta niin kuin totesit, ei taida muiden kaasot olla noin täysillä mukana ;)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12.9.13

  Sen verta pitää korjata Kaasona tuota tapahtumarikasta hääiltaa. Letkajenkan alkumetreillä kompastuin helmaani ja lensin aivan selälleni ja satutin ristiselkäni, mutta se pakotus oli pientä. Ennen bändin viimeisiä kappaleita tanssahtelin muutaman askeleen ilman kenkiä erään herrasmiehen kanssa ja "naps" kynsi oli irti. Kunnon teippaukset ja varvas pelitti ainakin aamu viiteen asti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12.9.13

   Mutta eipä haitannut menoa selkä eikä varvas. Oli mielettömän hauskaa ja ihanaa!! Sanoinkin ääneen, että keskitytään kipuun sitten sunnuntaina, kun siihen on aikaa. :D

   Poista
  2. Joo mäkin aloin jo miettimään, että täysillähän sä vedit loppuun asti, ja olinkin ihan äimänä kun luin tota tekstiä, että ai satutitko muka varpaas niinkin "aikaisessa" vaiheessa :D ei sitä paljoa huomannut, haha :D

   Poista
  3. En mäkään enää näköjään muistanut kaikkia tarinan käänteitä. :D Oli kyllä huikeat juhlat! <3

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...