23.10.2012

Save the Date ihastuttaa ja kummastuttaa

Save the Date -kutsuilla tarkoitetaan ilmoitusta suuresta päivästä, joka on syytä pitää vapaana. Nämä ilmoitukset lähetetään usein 6-12 kuukautta ennen häitä ja lähempänä H-hetkeä lähetetään vielä uudelleen varsinaiset kutsut. Internet on pullollaan ihania Save the Date -ideoita, joista olisi kiva toteuttaa ties kuinka monta. Mietin jo sitäkin, että tällaiset pystyisi lähettämään joulukorttien mukana edullisempaan joulupostihintaan.

Ja sitten se ilonpilaajaosuus: suomalaisessa hääkulttuurissa kutsut lähetetään noin kaksi kuukautta ennen häitä juuri siksi, että vieraat osaavat varata juhlapäivän vapaaksi. Save the Date -ilmoitukset tuntuvat siksi olevan todella kiireisen elämän tuote enkä kutsujana haluaisi olettaa, että kaikilla on takuuvarmasti jo loppukesä lyöty lukkoon puolta vuotta aiemmin. Uskon, että ne ihmiset pystyvät erittäin todennäköisesti osallistumaan häihin muutaman kuukauden varoitusajalla, jotka sinne todella haluavat tulla. Poikkeuksen tästä tekevät tietenkin esimerkiksi etukäteen varatut kesälomamatkat, mutta suuri osa kaikkein tärkeimmistä ihmisistä tietävät silti jo nyt milloin meidän häitämme juhlitaan. Toisekseen mietin, että kun häät joka tapauksessa syövät rahaa, on tässä nyt se rahareikä, jonka voisi viheltäen ohittaa. Kolmanneksi en pidä siitä, että Save the Date -ilmoituksella ei ole selkeää suomenkielistä vastinetta, vaan tuote on nimeään myöten kovin jenkkiläinen ja muutenkin vieras juttu suomalaisessa tapakulttuurissa. Itse en ainakaan ole saanut ainuttakaan tällaista korttia (vielä).

Mutta jupinasta viis, toteutustavat ovat kovin kivoja:kuvat
weheartit.com

4 kommenttia:

 1. Entä jos noista ottas ideaa itse kutsuun? Vai onko niihin jo jotain muuta ideaa jemmassa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kutsuissa voisi olla jotain tuollaista. Vielä ei ole kuin tällaisia inspis-juttuja jemmassa, joista taidan tehdä oman postauksen myöhemmin. Tuo weheartit.com on aikamoinen aarreaitta, josta löytyy ihania ideoita! Joka tapauksessa varsinainen kutsuun halutaan jotain ei niin perinteistä. ;)

   Poista
 2. Pinteresistä löytyy myös kivoja ideoita :) tommonen asvaltti+liitu-juttu on aika söpö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin tuo toiseksi ylin on mun mielestä ihana! Tykkään erityisesti myös tuosta punaisesta ilmapallosta. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...