3.10.2012

Vihkisormus


Kun kihlauduimme yli vuosi sitten, hankimme samanlaiset ehkä n. 5 mm leveät titaanisormukset. Meitä kiehtoi kestävä materiaali sitoutumisen symbolina: titaanisormus säilyttää täydellisen pyöreän muotonsa, vaikka se on jokapäiväisessä käytössä ja arjen askareissa tiukasti mukana.

Vihkisormusasia on vielä pohdinnan alla kauttaaltaan. Hankimmeko molemmille vihkisormukset vai ainoastaan minulle? Ja itse mietin lähinnä sitä, että ottaisinko pelkän vihkisormuksen ja siirtäisin kihlasormuksen korurasiaan? Käteni ovat aika isot ja siksi yksi sormus kahden sijaan voisi olla hyvä juttu. Ihannesormus olisi persoonallinen ja siinä olisi ripaus suomalaisuutta ja käsityöläisyyttä.

Internet on pullollaan kivoja ideoita sormuksista. Tässä muutama: ylimmäisessä kuvassa on puolisoiden ääniraita sanoista "I do". Kaunis sormus, jossa on roimasti sisältöä! Toiseksi ylimmäisessä kuvassa on sen sijaan puolison vasemman nimettömän sormenjälki, joka taatusti on kuviona uniikki.



Custom made wedding bands with waveform of the couple’s own voices. ”I do”. - Imgur
 

Alla oleva kivellinen sormus henkii vanhaa aikaa, perinteitä ja naisellisuutta. Mikäli sormus tehdään hyvistä materiaaleista ja taidolla, se varmasti kestää arjen askareissa mukana.




Oi, Kalevala koru, suosikkini! Yksi vaihtoehto vihkisormukseksi olisi 11 mm paksu Karjaan sormus. Pidän siitä, että juuri tässä sormuksessa näkyy selkeästi menneen ajan koruille tyypillinen muoto ja ornamentiikka. Toisaalta tätä Karjaan sormusta saa vain hopeisena ja mietin, onko hopea riittävän vahva materiaali, kun sormuksen pitäisi kestää kunnolla aikaa ja kulutusta? 


 


kuvat 
weheartit.com 
kalevalakoru.fi

4 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita ja vaihtoehtoja :)

  A*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli vähän tällainen mind map. Talven aikana on tarkoitus pyörähtää erään korutaiteilijan luona miettimässä sormusasioita. :)

   Poista
 2. Tuo ääniraita sormus on idealtaan tosi ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuossa raita taitaa olla "I do", joten suomalainen "tahdon" olisi varmaan vähän toisenlainen. Mutta ihaninta olisikin juuri se, että ääniraita olisi nimenomaan oman puolison sanoma "tahdon". :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...