5.2.2013

Pari sanaa alkoholitarjonnasta

Maalaishäihin tottuneina meille on hieman vieras ajatus se, että juhlaväki joutuisi kustantamaan loppuillan juomansa itse. Olemme olleet kerran ravintolahäissä, jotka olivat kyllä kivat ja hienot, mutta tuntui hieman tyyriiltä maksaa polttari- ja häälahjakustannusten lisäksi vielä niistä juomista, joita halusi nauttia hääaterian jälkeen. Siksi meillä oli kaveriporukalla oma piilopullo takakontissa ja onko sekään sitten kovin sivistynyttä ja fiksua toimintaa? Kivaa se oli, se myönnettäköön. Toki ravintolahäissä juomat ovat eri tavalla kustannuskysymys kuin sellaisissa häissä, joihin juomat hankitaan itse.

Nyt joku varmaan ajattelee, että eihän häissä tarvitse olla niin loppasuu, ettei ruokajuomat riitä. Ei tietenkään tarvitse ja ylenantoa vältettäköön sitten meidän häissämmekin, mutta luin kerran häistä, jossa alkoholitarjoilu oli pistetty minimiin sukulaisten vuoksi ja siksi kaikki kaverit lähtivät virallisen hääosuuden jälkeen muualle jatkoille ja hääpari jäi kohteliaasti juhlapaikalle kuivasuisten sukulaisten kanssa. Ei kiitos!

Kun etsimme hääpaikkaa, oli tärkeimpinä vaatimuksina sijainti sekä se, että paikkaan saa viedä omat juomatarjoilut mukanaan. Keväällä sitten lähtee luonnollisesti pakettiauto kohti Tallinnaa. Alkumaljoina kohotetaan lasilliset kuohuviiniä. Ruokajuomana herkutellaan puna- ja valkoviiniä. Nämä ostetaan pulloina, jotka katetaan suoraan pöytäseurueisiin. Lisäksi kahvin kanssa tarjotaan avec. Myöhemmin vajaat viinipullot siirretään baarin puolelle suun kostukkeeksi mietojen alkoholijuomien kanssa.

Jep, meille siis tulee häihin baari, joka aukeaa viimeistään ruokailun jälkeen. Tosin osa vieraista varmaan haluaisi juoda mietoja alkoholijuomia jo ruokailun yhteydessä ja siksi täytyy miettiä olisiko baari sittenkin auki jo ruokailun alusta asti. Baarimikoiksi nakitetaan pikkuveljeni kavereita. Veljeni kysyi minulta, että saavatkos baarimikot itse juoda. Sanoin, että kyllä saavat, mutta viisaasti eivätkä ainakaan änkyräkänniin tai itseään baaritiskin alle. Baarin tarjoiluun olisi hauskaa kehittää edellä mainittujen lisäksi sulhasen ja morsiamen nimikkodrinkit. Baarin toimintaidea on tietenkin se, että sieltä saa hakea juomaa ilman sen kummempaa maksupolitiikkaa. Baari henkilökuntineen on ikään kuin kirsikka kakun päälle ja toisaalta kauneuspiste, koska näyttää kivemmalta, kun miedotkin juomat juodaan tuopeista eikä tölkeistä. 

Millainen juomatarjoilu teidän häihinne tulee?kuva weheartit.com

4 kommenttia:

 1. Meille tulee booli + kaljaa,siideriä ja lonkeroa. Ruuan kanssa ehkä viini, se on vielä kuitenkin mietinnässä. Samoin kun vähän on auki, miten ja missä muodossa boolit ja muut tarjotaan, mutta ainakaan vieraiden ei tarvi siitä maksaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla meilläkin ollaan. Booli tosiaan on ne morsiamen ja sulhasen nimikkodrinkit. Ja sitten vain toivotaan, että pikkuveljen kavereista löytyy näppärät ja reippaat baarimikot tiskin taakse, jotka niitä väsäilee. ;)

   Poista
 2. Hui kauheaa!Mä en oo ees ajatellut tommosta vaihtoehtoa et ihmiset lähtis muualle!! Me siis tarjoillaan vaan ruokajuomat, muut juomat vieraat saavat ostaa itse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mullakin vähän loksahti leuka auki, kun luin sen tekstin jostain häälehdestä! Toisaalta ymmärrän sen hyvin, että bilefiiliksissä olevat kaverit katsovat häiden virallisen ohjelman kohteliaasti loppuun ja häipyy sitten vähin äänin muualle remuamaan, jos juhlissa ei moiseen ole tilaisuutta. Mutta tietenkään jutussa ei kerrottu, oliko kyseisissä häissä mahdollisuutta edes ostaa juotavaa vai oltiinko siellä tosiaan lähes kuivin suin.

   Ravintolahäissä kyllä ihmiset ymmärtävät, että kustannukset ovat ihan eri luokkaa kuin niissä häissä, joissa alkoholi hankitaan itse. Ja toisaalta ainahan täytyy peilata sitä omaa hääjuhlaa myös omiin häävieraisiin. Meidän kohdalla olisi niin morsiusparille kuin häävieraillekin vieraampaa se, että jokainen kustantaa itse omat juomansa, joten tällä Tallinnan reissun siivittämällä konseptilla kaikki viihtyvät varmasti paremmin juuri meidän häidemme kohdalla eikä se tietenkään ole ainoa vaihtoehto kuinka juomingit voisi järjestää. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...