12.2.2013

Ohjelmaa vihkimisen yhteyteen

Kirjoitin aiemmin siitä, että vihkimisen päätteeksi olisi hienoa kiinnittää rakkaudenlukko vanhaan siltaan. Myöhemmin tajusin, että eihän museosiltaan saa tietenkään mitään kiinnittää, vaikka se niin kiva ajatus olisikin. Olimme kihlajaismatkalla Puolassa ja siellä pienen sillan kaiteessa muiden lukkojen joukossa roikkuu meidänkin lukkomme. Sulho viskasi avaimet jokeen, vaikka naureskeli jättävänsä toisen avaimista varmuuden vuoksi taskuun.


Mutta koska nyt vihkiminen tapahtuu museosillalla, meidän ehkä kannattaisi kehittää jokin muu ohjelmanumero vihkimisen jälkeen, vaikka rakkaudenlukko sopisi ihanasti siltateemaan. Mitä muuta vihkimisen yhteydessä voisi tapahtua? Tässä pari internetin syövereistä kaivettua ideaa:

Lasketaan heliumilla täytetty ilmapallo toiveineen ilmaan viestin kera. Viestissä on yhteystiedot pallon löytymistä varten. Pallo saattaa lentää hyvinkin kauas, sillä esimerkiksi kerran tällainen suomalaisissa häissä vapautettu pallo oli lentänyt Ruotsiin asti. Siellä pallon löysivät pienet tytöt, jotka lähettivät morsiusparille postikortin! Ilmapallojen vapauttamisen kohdalla neuvotaan, että mitä useampi pallo, sitä näyttävämpi ohjelmanumero on. Varmasti, mutta vaikka en ole erityisen ekologinen ihminen noin muuten, niin ilmapallojen vapauttamisen kohdalla tulee heti mieleen se jätemäärä, mikä palloista lopulta jää luontoon. Olisiko missään biohajoavia ilmapalloja? 

Mites kyyhkyset? On oikeasti olemassa palveluja, joiden kautta saa hääjuhlaan kyyhkysiä niiden vapauttamista varten. Kyyhkyset ovat romanttisia lintuja ja mielikuvissa tällainen kyyhkysten vapauttaminen on tosi elokuvallinen hetki - kuin suoraan Disneyn piirretystä. Jos tahtoo moisen toteuttaa häissään, kyyhkysiä voi kysellä esimerkiksi täältä. Minusta kyyhkysten vapauttaminen on ehkä vähän kornia enkä osaisi sitä omiin häihimme kuvitella, mutta näkisin sen hyvänä ohjelmanumerona sellaisiin hyvin klassisiin ja juuri klassisella tavalla romanttisiin häihin. 

Jos juhlapaikka sijaitsee veden äärellä, voi vesille laskea hääpaperiveneitä. Ne taitellaan valmiiksi erivärisistä papereista ja niiden kylkeen laitetaan kontaktimuovin avulla tervehdyslappuja. Jos lapuissa on mukana yhteystiedot, saattaa myöhemmin tulla viestejä veneiden löytäjiltä. Tämä voisi olla kiva, koska meidän vihkipaikkamme sijaitsee veden äärellä. Kyseessä on kuitenkin virtapaikka, joten voi olla, että paperiveneet hyytyisivät alkumetreille. Tyynen järven rannalla vesille lasketut paperiveneet voisivat olla kaunis näky.

kuva Seida

4 kommenttia:

 1. Tuo ilmapalloidea on ihana :). Itse ajattelin lähettää oman sukunimeni taivaan tuuliin ilmapallon mukana, kun naimisiin mennessäni otan miehen sukunimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin tuota samaa ideaa, että nimi kirjoitettaisiin pulloon ja laitettaisiin pullopostina virran vietäväksi. :)

   Poista
 2. Ilmapallot ois kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olisi ainakin näyttävät, mutta mun sisäinen viherpiipero vähän meinaa herätä horroksestaan niiden kohdalla. :D

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...