29.8.2013

Hääjuhlan ohjelma

Siskoni askarteli pöytiin kartiot, joihin laitettiin hääjuhlan ohjelma esille. Yleensä ohjelma on kirjoitettu ikään kuin ranskalaisin viivoin sen enempää selittelemättä, mutta koska itse pidän kirjoittamisesta, laitettiin meille pöytiin hieman laveammin kirjoitetut ohjelmat, joissa sitten pääkohdat nousivat esiin korostetummin ja isommalla fontilla. Näin oli helppo tarkistaa nopeasti mitä seuraavaksi olisi vuorossa. Tämä kuten hääkutsujemme infotekstikin oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja vieraidemme huumorintajuun vahvasti luottaen. Teksti kuului näin:

Tervetuloa juhlimaan, hyvät ystävät!
 
Juhlan alkajaisiksi nostatetaan tunnelmaa alkumaljoin ja samalla kuunnellaan morsiamen isän pitkä, pitkä puhe, jonka aikana ehtii vaihtaa painoa jalalta toiselle monta kertaa. Tämän jälkeen nälkä kurniikin vatsassa jo siihen malliin, että on aika siirtyä buffet-pöydän ääreen. Suolaista seuraa luonnollisesti makea ja hääkakku kannetaan pöytään. Samalla selviää miten N.N.:n ja N.N.:n kaappien paikat ratkaistaan jatkossa.
 
Salaperäisten ohjelmanumeroiden jälkeen svengaava orkesteri Lime Hill Quartet nousee lavalle, ja kun hääpari on suorittanut sen kummemmin kompuroimatta häävalssinsa, toivotaan kaikkien osallistuvan ilolla tanssilattian kuluttamiseen. Elokuisen illan hämärtyessä ilotulitteet lentävät taivaalle ja morsiuskimppu ja sukkanauha onnekkaiden syliin. Lime Hill Quartetin viimeisten tahtien jälkeen H:n yläasteen 1990-luvun lopun legendaarinen DJ Kurre rupeaa liikuttamaan juhlaväen tanssijalkoja energiseen tyyliinsä.
 
Illan aikana avautuu Pirttibaari, jossa kohtelias baarimikko tarjoilee asianmukaisesti juomaa ja yön laskeutuessa myös suolaista naposteltavaa.
 
Iloista hääjuhlaa!
 
*
 
Aivan alkuperäinen ajatus tekstin hiomisessa oli se, etteivät vieraat ajattele juhlien loppuvan bändin esiintymisen tai ilotulituksen jälkeen ja että jatkot varmasti pyörähtävät luontevasti käyntiin. Tällä tavoin saimme ohjelman kuulostamaan siltä, että juhlia kannattaa jatkaa loppuun asti. Juhlissa sai todeta, että ei se ainoastaan kuulostanut hyvältä, vaan toimi oikeasti. Ystävämme hoiti DJ:n homman aivan huikeasti, porukka tanssi pöydillä ja häissä hurjimmat yökiitäjät olivat viihtyneet aamuviiteen! Pöydillä tanssimiseen oli jopa varauduttu etukäteen niin, että juhlasalista roudattiin ennen tanssia osa pöydistä pois, mutta jäljelle jätettiin kaikkein tukevimmat pöydät. Niiden ääressä alkuiltana istuttiin tanssien pyrähtäessä käyntiin, mutta yötä kohti meininki muuttui villimmäksi ja pöydät toimivat tanssilattian jatkeena! Tansseista ja hääbändistämme Lime Hill Quartetista on tulossa myöhemmin erillinen postaus samoin kuin meidät yllättäneistä ohjelmanumeroistakin, pysykää siis linjoilla!
 
Alla olevassa kuvassa näkyy ohjelmakartiot, baarin tarjonta sekä Something Old -liikkeestä ostetut paperipillit. Leikkasimme pitkät pillit puoliksi, jotta ne kävivät paremmin mataliin drinkkilaseihin. Baaristakin seuraa oma postaus, jossa tulee myös enemmän tietoa juhlien juomapolitiikasta. 
kuva Taru Sairanen

4 kommenttia:

  1. Tuo paperipillien leikkaaminen onkin hyvä idea, jota en ollut tullut ajatelleeksi. Taitaa olla se passelein vaihtoehto myös meille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja samalla niiden määrä kaksinkertaistuu. :)

      Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...