21.8.2013

Häämatka - haaveet suunnitelmiksi!

Hääpäivän kertomus jatkuu heti, kun saan lisää kuvia. Sen sijaan eilen tuumimme armaan aviomieheni kanssa häämatka-asioita. Mehän pyysimme häälahjaksi rahaa häämatkaan. Koska olimme säästäneet häitä varten tosi säntillisesti, on meillä riemu käyttää lahjarahat oikeasti häämatkaan. Enpä voisi tätä vinkkiä liiaksi painottaa tuleville hääpareille: jos hääpäivä on lyöty jo lukkoon, aloittakaa säännöllinen säästäminen heti! Oli kiva fiilis häiden jälkeen, kun ei tarvitse maksaa lainoja eikä aloittaa avioarkea makaroniaterioilla, vaan sai napsauttaa pitopalvelun sun muiden laskut yhteisistä juuri häitä varten kerrytetystä säästöistä ja sitten vielä huomata, että meillä on mahdollisuus toteuttaa häämatkaunelmamme.

Häälahjat olivat muutenkin ihastuttavia. Rahalahjojen lisäksi jo aiemmin keräämämme valkoinen Teema-astiastomme täydentyi ihanasti häävieraidemme avustuksella. Nyt voidaan kahden talouden yhdistymisestä seuranneet sekalaiset astiastot pakata pois keittiöstä. Lisäksi saimme häälahjaksi taidetta, design-kellon, kodintekstiilejä sekä viikon matkan Rukalle, jota jo kutsuimme ylevästi häämatkaksi numero kolme, kun ensin matkasimme Ahvenanmaalle ja ensi tammikuussa suuntana on tropiikin lämpö.
 
Sitten se tropiikin matka, ihan oikea häämatkamme! Pyysimme häämatkatarjouksia usemmasta matkatoimistosta. Ensisijaisesti unelmakohteemme on yhä se Mauritius, mutta kun kahdelle vähän maailmaa ja etenkin kaukomaita nähneelle ihmiselle kaikki valkohiekkaiset rannat, palmut ja merenkohinat ovat yhtä eksoottisia, annoimme matkatoimistoille tilaisuuden ehdottaa myös muita kohteita. Meille tärkeintä on ajankohta tammikuussa, matkapäivien määrä, trooppinen rantakohde ja all inclusive, koska se tuo jo itsessään luksusta häämatkalle sekä pitää budjetin selkeänä myös matkan aikana.
 
Mietimme myös matkan räätälöintiä omatoimisesti ostamalla lennot ja hotelliyöpymiset erikseen, mutta koska tarkoitus on nauttia ja rentoutua täydellisesti, tuntui paremmalta vaihtoehdolta tilata matka suoraan matkatoimiston kautta. Helin matkat tekivät hienoja tarjouksia budjettimme rajoissa, joista yksi oli jopa Havaijille, mutta Uniquetour on vetänyt pisimmän korren tarjotessaan matkaa Mauritiukselle, jossa vietettäisiin kaksitoista yötä all inclusive -eduin. Sormi on jo enter-näppäimellä valmiina ja vihreä valo välkkyy, mutta hieman mietityttää se, että pienestä Uniquetour-firmasta ei meinaa löytyä minkäänlaisia matkustajien kokemuksia netin kautta. Matkan hinta on kilpailukykyinen ja realistinen, yritys kuuluu Kuluttajaviraston valmismatkaliikerekisteriin ja Facebook-sivuilla tykkääjien määrä lähentelee tuhatta, mutta silti olisi kiva kuulla edes jotain kokemuksia. Toki ensisijaista on päivittää oma matkavakuutus ja sitten vain antautua ihanille matkaunelmille.
 
Löytyykö ruudun siltä puolelta muita Uniquetourin asiakkaita tai muuten pienten matkatoimistojen palveluja käyttäneitä?
 
 

 
 


 
kuvat thebesttraveldestinations.com/beaches-in-mauritius

8 kommenttia:

 1. Häämatka numero kolme. :D Ah, mitä luxusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. :D Tosiasiassa Ahvenanmaa oli minibudjetin irtiotto heti häiden jälkeen ja Rukalle me kutsuttiin myös perheenjäsenet mukaan nauttimaan talviurheilusta ja pohjoisen maisemista. Tammikuun reissu on sitten se ykkösjuttu. :)

   Poista
 2. Voih, matkoja kerrakseen :) Mauritius kuulostaa ihanalta, vaikka itse en kaukomaille juuri mieli, mutta varmasti upea kohde luontoineen kaikkineen! <3 Itse haaveilen Autsraliasta... Ehkä sitten joskus vanhana mummona! Toivottavasti teille löytyy juuri sopiva matka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me matkustetaan aina tosi pienillä budjeteilla ja siksi ollaan pystytty tekemään pikkuisia pohjoisen tai muuten lähialueen reissuja pari kertaa vuodessa. Oikeissa kaukokohteissa kumpikaan ei ole käynyt koskaan ja siksi ajatus oli, että häämatka suuntautuu kauas etelään ja sellaisella paketilla, joka meillä ei tule olemaan toiste edes mahdollinen. Nyt on, kiitos siitä juhlavieraille (ja osittain myös omalle säästöohjelmalle), joten tammikuuta odotellessa! <3

   Poista
  2. No mutta nyt sitten iso ilo irti kaukana etelässä! :) <3

   Poista
  3. Näin teemme!! :)

   Poista
 3. Ihanaa ihanaa! :) Tosi kaunis tuo koru, ihana piste i:n päälle!

  VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...