23.8.2013

Tammikuu on hunajakuu

Yhä kuvia odottelen, jotta hääpäivän kertomus pääsee jatkumaan, mutta täällä odotellaan myös jotain muuta. Ensi tammikuussa me karistamme Suomen talven kannoiltamme ja lennämme Intian valtamerelle Kauriin kääntöpiirin tienoille Mauritiukselle! Teemme pieniä matkoja vuosittain pohjoiseen, muualle kotimaahan tai ihan naapurimaihin, mutta noin kaukana kumpikaan ei ole käynyt aiemmin.
 
Me varasimme matkan lopulta kuitenkin Helin matkojen kautta. Pyysimme heiltä uuden tarjouksen Mauritiuksen matkasta ja se oli summana ja kokonaisuutena niin lähellä jo Uniquetourilta saatua ja hyvin varteenotettavaa tarjousta, että tartuimme siihen. En tiedä kuinka kohteliasta on kirjoittaa firmoista näin suoraan blogiin, mutta Uniquetourista ei tosiaan löytynyt kuin yksi asiakaskokemus netin kautta kunhan riittävän kauan jaksoi niitä kaivella ja siksi halusin kirjoittaa tämän tekstin edes jonkinlaiseksi kokemukseksi muille matkaa suunnitteleville. Uniquetourilla oli nimittäin oikein hyvää ja henkilökohtaista palvelua, todellista räätälöintiä! Miksi sitten päädyimme kuitenkin Helin matkoihin? Kokemus pitkän linjan yrityksenä vakuutti meidät. Lisäksi heillä on oma edustus Mauritiuksella sekä vuorokauden ympäri toimiva hätäpuhelinpalvelu. Sellaiset ovat ehkä toissijaisia todellisille maailmanmatkaajille, mutta ensimmäistä kertaa kaukomaille suuntaaville ne ovat tärkeitä ja turvallisuutta tuovia seikkoja.
 
Me siis vietämme häämatkamme 12 yötä Le Canonnier -hotellissa all inclusive -eduin. Hotellihuoneemme on standard, sillä meille tuo all inclusive edustaa riittävästi luksusta ja tuntui melkein ihmeeltä, että tarkkaan budjettiimme löytyi sellainen paketti, jota halusimme. All inclusive -pakettiin kuuluvat kaikki ruokailut, juomat, välipalat ja aktiviteetit. Lisäksi hotellista saa piknik-korin mukaansa, jos lähtee päiväksi retkelle johonkin muualle. Tällainen paketti pitää budjettia kurissa ja tuo oman ihanan ja tervetulleen lisänsä lomailuun, kun ruokailuja ei tarvitse sen kummemmin miettiä. Reissaamme aina minibudjeteilla yöpyen B&B-paikoissa ja matkaillen lähialueella, mutta häämatkan suhteen linjamme olivat täysin yhtenäiset: nyt suuntaamme kaukomaille, otamme tavoitteeksi helppouden ja täydellisen rentoutumisen, varsinaisen hunajakuun.
 
Mitä laittaa lentokoneeseen päälle? Miten armas aviomies jaksaa istua kaikessa yli 190 senttimetrin pituudessaan turistiluokassa niin monta tuntia? Miten monta kirjaa reissuun kannattaa ottaa mukaan? Miltä tuntuu trooppinen ilmasto? Miltä näyttää eteläinen tähtitaivas? Oijoijoi!!
 
Loppuun laitan videopätkän hotellistamme. Mitenhän monta kertaa tämä tulee katsottua syksyn pimetessä...
 
 

12 kommenttia:

  1. Pakkaa mut mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna halusi myös paikan matkalaukusta. Tulee tosi romanttinen ja ihana häämatka, kun matkustatte jäniksenä mukaan. ;D

      Poista
    2. Lupaan etten häiritse :D

      Poista
  2. Kuulostaa aivan huikeenihanalta!

    VastaaPoista
  3. Helin Matkat on aivan kymppi matkatoimisto. Minä olen ollut yhdellä heidän reissullaan ja ei olisi voinut täydellisempää olla. Hyvä valinta ja ihana kohde. :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Tammikuuta odotellaan jo kovasti! :)

      Poista
  4. Anonyymi24.8.13

    me haaveillaan kanssa häämatkasta mauritiukselle. uskallatko paljastaa matkan hintaa? oletteko koko matkan samassa hotellissa vai vaihdatteko kohdetta jossain välissö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ehdotettiin aluksi sitä, että vaihtaisimme hotellia saaren toiselle puolelle niin, että loman viisi viimeistä yötä oltaisiin toisessa hotellissa. Kuitenkin päädyimme lopulta siihen, että olemme vain yhdessä hotellissa koko 12 yötä ja teemme sieltä retkiä muualle saareen. Kuitenkin hotellin vaihtopäivä tuo periaatteessa yhden matkustuspäivän lisää, kun tavarat pakataan ja puretaan taas, niin loman rentoutumispuolta maksimoidaksemme päätimme pysyä samassa hotellissa koko ajan. Meidän budjetti lomalle oli 2500 e/hlö ja kutakuinkin siinä se pysyttelikin. Vieraat osallistuivat ihanasti matkakassan kerryttämiseen, joten pystymme kustantamaan suurimman osan matkasta häälahjana. Samalla rahalla olisimme toki voineet tehdä esim. vessaremontin, mutta kumpi kuulostaa enemmän häälahjalta vessaremontti vai häämatka? :)

      Poista
  5. Moikka, tulimme juuri reilu viikko sitte häämatkaltamme Mauritiukselta (eri hotelli tosin). Matka oli Helin matkojen meille räätälöimä ja tyytyväisempiä emme olisi voineet olla heidän palveluunsa =) Mauritius on aivan ihana. Jos lennätte Air Francella oli turistiluokassa yllättävän hyvin jalkatilaa minusta ruhtinaallisestikin ( n. 180cm) ja miehestäni hyvin (yli 190cm).

    Ja lennot ovat pitkät, joten oma niskatyyny, korvatulpat ja puristamatattomat ja mukavat vaatteet sekä lentosukat oli ihan ykköset lisäämään lentomukavuutta =)

    Jos saarta meinaatte katsella enemmän niin koittakaa resortin ulkopulelta bongata joku kiva taksikuski, joka kuljettaa teitä päivän huomattavasti edullisempaan hintaan kuin hotellilta tai paikallisilta matkatoimistoilta tilattu taksi. Toki lopuksi mainituissa on oma "turvansa". Huomautan vain, että taksilla liikkuminen on melko turistihinnoissaan Mauritiuksella eli lähinnä siihen on hyvä varautua =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, paljon kiitoksia tästä kommentista!! Olisi kiva kuulla lisää! Missä hotellissa te olitte? Me yövytään Le Canonnier -hotellissa ja tosiaan sillä all inclusive -paketissa. Miten viihdyitte lennoilla? Me ei olla koskaan lennetty niin pitkää matkaa, joten vähän jännittää kuinka se sujuu, vaikka yön ylihän siinä mennään. Teittekö paljon retkiä eri puolilla saarta? Kävittekö katamaraaniretkellä? Keskustelupalstoilla niitä on suositeltu erityisesti. Sun Blogger-nimimerkistä ei pääse sun blogiin, joten jos sulla on blogi ja siellä jokin matkakertomus, niin lukisin sen mielelläni, sillä kaikki kokemukset ja vinkit ovat tervetulleita! :)

      Poista
    2. Mulla ei ole blogia, meinasin sellaisen omia hääsuunnitelmia varten laittaa pystyy vuosi sitten mutta en laittanut... siitä jäänyt tuo blogger nimimerkki =) Olen aika ajoin sinun blogiasi ja muita elokuun morsiamien blogeja seuraillut =)

      Lennot menivät erinomaisesti. Lensimme Pariisin kautta, mistä sitten se pitkä lento Mauritiukselle (mennessä jopa 14h, tullessa 11,5h). Ruoat oli ok, toki söimme varuiksi välipalaa myös lentokentällä, koska koneruoat on mitä on välillä =) Koneen henkilökunta oli erinomaista. Air Francella (kuten varmaan muissakin isoissa koneissa) on omat viihdekeskukset jokaisen penkin edessä. Eli sieltä voi valita laajasta valikoimasta leffoja, musiikkia, pelejä jne. Eli aika ei käy pitkäksti. Meilllä oli ns. yölento ja saimme mennen tullen melko kivasti nukuttua ja lento meni siten nopeasti. Lentöyhtiö tarjoaa mm. peitteen, silmälaput ja kuulokkeet (jos itsellä on hyvät kuulokkeet kannattaa ne ottaa mukaan).

      Olimme ensin länsirannikolla Le Victoriassa ja sitten kaakkoisrannikolla Le Shandranissa.

      Teimme muutamia retkiä, joista toinen itärannikolle golfaamaan kaikkea muuta kuin paikallista menoa siis...hehhe..
      Lisäksi teimme Helin matkojenkin yhteistyökumppanin Mautourcon kautta ns. vene/delfiinimatkan (järjestäjänä Adrian's dream nimiset veneet). Lähdimme varhain aamulla bussikuljetuksells kohti Flic-en-flacin kylää, mistä lähdimme pikaveneellä (n. 8hlö kyydissä) merelle. Päivän aikana näimme isoja delfiiniparvia, sekä pysähdyimme upeisiin paikkoihin snorklaamaan. Veneessä oli 2 aivan mahtavaa opasta, jotka kertoilivat merenelävistä ja tulivat myös mukaan snorklaamaan ja näyttämään eri koralleja jne. Delfiinien sekaan oli myös mahdollista mennä oppaan johdolla snorklaamaan, jolloin saattoi nähdä delfiiniparven veden alla. Lounaan nautimme "paratiisisaareksi" kutsutulla saarella "retkioloissa". Saarella oli hetki aikaa myös nautiskella upeista maisemista. Kerrassaan upea päivä. Olimme takaisin hotellilla n. klo 17-18.

      Lisäksi kävimme paikallisilla markkinoilla pikku kylässä idässä. Muuten keskityimme meriaktiviteetteihin mm. snorklailimme päivittäin. Maurituksen luonto on lähinnä resorttien ulkopuolle sokeriviljelmää ja ei tehnyt suurta vaikutusta itsessään, joten siksi keskityimme siihen mikä meidän mielestä upeinta siellä eli rannat ja meri =) Olemme lisäksi nähneet kaikenlaisia luonnonihmeitä reissuillaimme, joten me emme kokeneet nyt tarvetta niin paljon reissata ympäri saarta vaan relasimme rannalla. Uskon, että hienoja elämyksiä kyllä löytyy jos kiinnostusta riittää. Ainakin paikalliset kehuivat kasvitieteellistä puutarhaa ja Cinque terre nimistä aluetta. Ja ajattelimme, että onpahan jotain katseltavaa sitten ensi kerralla, kun saarelle menee ;) Saari on sen verran kompakti, että yhden päivän aikanakin ehtii näkemään vaikka ja mitä nähtävyyksiä!      Poista
    3. Kiitos kattavasta kommentista! Kuulostaa juuri sellaiselta kuin olemme ajatelleetkin. :) Meillä on tarkoitus tehdä muutamia retkiä, mutta ensisijaisesti aiomme rentoutua ja lomailla, nauttia rannoista ja merestä ja siihen tarkoitukseen Mauritius kuulostaa juuri sopivalta. :)

      Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...