30.1.2013

Helmoja, helmojaKas tässä kaksi päätöntä pönötyskuvaa sovituskoppien edestä. Mustat sukkahousut eivät kuulu kokonaisuuteen. Morsiuspuvun hankinta on sitten vaikeampi rasti kuin kuvittelinkaan. Pitkiä pukuja on vaikka kuinka paljon tarjolla, mutta lyhyitä vain muutamia. Minulla on malli ja mielikuva kyllä olemassa erittäinkin vahvana, mutta sen toteutus ei sitten meinaa onnistua millään. Näistä kuvista ensimmäinen on charleston-mallinen puku. Minusta se näyttäisi ehkä enemmän charleston-puvulta pitkän, hoikan naisen päällä eikä tällaisen tantan, jonka polvet alkavat heti nilkoista, mutta puvussa on uskomattoman kaunis kaulus, joka jäi mieleen. Toinen kuva on enemmän 1950-luvun mallia, mutta en tiedä tuntisinko oloani yhtään kotoisaksi noiden kaikkien röyhelöiden kanssa. Kaiken lisäksi röyhelömekon liikkeessä todettiin, että he eivät edes vuokraa lyhyitä pukuja. Sen sijaan puvun teettäminen heillä puolestaan on selkeästi edullisempaa kuin puvun ostaminen ja jäisi jopa erittäinkin suotuisasti sen budjetin rajoihin, johon pukuani kaavailin.

Mitä siis tehdä? Ajattelin puvun vuokraamista siksi, että hääpukua käytetään vain kerran. Olisi sääli ostaa se pussiin vaatekomeron perälle tai aloittaa myyntityö heti häiden jälkeen ja toisaalta en haluaisi sitä kyllä asettaa kotiin esillekään häiden jälkeen - niin paljon en valkoisia helmoja fanita. Monet muokkaavat hääpuvusta jotain myöhemmin kuten kastemekkoja tai tyynyjä, mutta olisiko sekään paras vaihtoehto? Äh, en tiedä!

On selkeämpää miettiä hääkenkiä kuin itse pukua! Bongasin jostain kuvan valkoisista satiinitennareista ja mietin heti, että ne sopisivat täydellisesti keinuvien fiftarihelmojen kanssa sitten, kun elokuun ilta hämärtyy ja tanssilattialla jammailu saa morsiamen potkaisemaan korkokenkänsä pöydän alle.

4 kommenttia:

 1. Sanoisin, että jatka vielä etsimistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, näin mäkin vähän ajattelin. :D Noissa on kivoja yksityiskohtia, mutta kun mekosta ei voi ottaa pelkkää kaulusta, niin silloin kyllä kannattaa tosiaan jatkaa etsimistä. :D

   Poista
 2. Jälkikäytöstä: jos itselläni olisi lyhyt mekko häämekkona, muokkaisin sitä värjäämällä ja tekisin siitä "coctailmekon" tms:) Itse ostin vaikka samoista syistä kuin sinä harkitsin vuokraamista. Törmäsin myös itse ongelmaan siitä, että haluamanlaisiani pukuja ei vuokrattu (materiaali kuulemma liian hankalaa puhdistaa jos jotain sattuu ja näin liike ei voisi enää jälkikäyttää mekkoa). Ajattelin siis joko myydä mekkoni tai tuunata siitä jälkikäyttöön lyhyen mekon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin löysin yhden tosi ihanan lyhyen mekon, mutta koska siinä oli paljon pitsiä, sitä ei vuokrattu ja hintaa oli 750 euroa! Huh! Kyseisen puvun kohdalla kyllä ehdotettiin, että sen pystyisi värjäämään häiden jälkeen ja käyttämään siis ihan tavallisena juhlamekkona. Silti mun pitäisi kyllä muokata pukua enemmän kuin vain värjäämällä, koska muuten olisi itsellä varmaan sellainen fiilis, että on hääpuvussa jossain muissa juhlissa, koska toki sen hääpuvuksi hankitun puvun yhdistää mielessään juuri siihen omaan hääpäivään ja sen tunnelmaan.

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...