6.1.2013

Pitsiä ja valkoisia helmoja

Hyvä ystäväni on menossa naimisiin avomiehensä kanssa noin kuukausi ennen meitä. Mikä onkaan mukavampaa kuin lyöttäytyä toisen morsiamen kanssa yksiin ja viettää talvinen iltapäivä morsiuspukuliikkeitä kierrellen? Niinpä sovimme treffit Helsinkiin ja ihastelimme pukuja useassa eri liikkeessä, kunnes pitsit ja glitterit rupesivat viimein vilisemään silmissä. Emme tienneet, että sovitusajat täytyisi varata etukäteen, joten toisissa putiikeissa meininki jäi katselun ja hypistelyn tasolle, mutta koska olimme jo puolen päivän jälkeen liikkeellä, pääsimme parissa putiikissa myös sovittelemaan hääpukuja. Jännittävää!

Tarkoitukseni ei ollut löytää tältä reissulta pukua, vaan ainoastaan kokeilla niitä 1950-luvun tyylisiä pukuja ja parhaassa tapauksessa varmistua siitä, ettei lyhyt morsiuspuku ole kiva ainoastaan ajatuksena, vaan myös ihan oikeasti. Ja näin siinä kävikin: lyhyt, polven alapuolelle ylttävä hieman balettipuvun tyylinen helma on juuri niin ihana, sopiva, kevyt ja vintage kuin ajattelinkin! Kun pukumalli muuttui ajatuksista konkreettiseksi kokeiluksi ja näytti sopivan mainiosti, tulin vakuuttuneeksi myös siitä, että ehkä tämänmallinen puku ei lyhennäkään minua entisestään pitkän mieheni rinnalla. Pitkän puvun kanssa voisi näyttää siltä, että sulhanen kohoaa korkeuksiin ja morsian matelee maata pitkin, mutta lyhyempi puku tasapainottaa kokonaisuutta toisenlailla. Ja plussaa tietty siitä, että ulkovihkimisessä lyhyt helma ei kerää männynkäpyjä, neulasia, risuja sun muita luonnon antimia mukaansa. 

Bongasimme sulhon kanssa häälehden sivuilta hääparin lookin, joka oli kuin suoraan meidän ajatuksistamme. Minulle lyhyt kellohelmainen puku, sulholle hieman Bond-fiilistä. Mutta hoi siellä ruudun toisella puolella! Tiedättekö mitä etiketti tuumaa rusetin käytöstä tumman puvun kanssa? Saako rusettia käyttää tavallisen tumman puvun kanssa vai ainoastaan smokin kanssa? Internetin uumenista löytyy tästä ristiriitaista tietoa ja haluaisimme kuitenkin noudattaa etikettiä oikein. 
 Kuvan nappasi kamerallaan Seida lehdestä Häät 2/2010 sivulta 85.

4 kommenttia:

 1. Monissa pukuvuokraamoissa osataan auttaa pukeutumisetiketin kanssa, joten kannattaa laittaa sähköpostia johonkin sellaiseen, jos haluaa olla varma. Minun mielestäni estettä rusetin käytölle ei ole, mutta en mene vannomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy kysellä asiasta jostain vuokraamosta. Mäkin olen vähän sillä kannalla, että rusetin voisi laittaa tumman puvun kanssa, mutten ole ihan varma. :)

   Poista
 2. Anonyymi8.1.13

  Huomasin, että uusimmassa Häät-lehdessä puhutaan tumman puvun kanssa solmukkeesta. Siinä sanotaan, että "solmio tai solmuke on yleensä hopeanharmaa, mutta se voi liivien tapaan toistaa morsiamen sävyjä." Mutta tuo on nyt vain lehden omia vinkki, ei etiketti...

  Alla olevassa linkissä on myös rusetti listalla "sallittu" - sallitumpi kuin kraka, vaikkakin vasta plastronista sanotaan sen olevan "etiketin mukaista" tumman puvun kanssa. Eli ehkä rusetti/solmuke ei ole etiketin mukaista, mutta hyväksyttyä... Sivusto vaikuttaa luotettavalta lähteeltä, kun on kerran frakkipalvelu, vaikka onkin nimeltään "nam":D

  http://www.frakkipalvelunam.fi/haapukeutuminen.php


  Kiitos ihanasta iltapäivästä prinsessaunelmien parissa. Tuon jälkeen olemme molemmat askeleen verran myös lähempänä niiden toteutumista! Se paras puku oli iiiiihana sun päällä, fiftariballerina!;)

  Ps. Bond-tyyli olisi etikettisäännöistä huolimatta mielestäni tyylikäs valinta!

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tämä kuulostaa siltä, että etiketin sijaan kannattaa ennemmin valita jotain tyylikästä ja sallittua. ;)

   Kiitos myös sulle ihanasta iltapäivästä! Kieltämättä se puku jäi kummittelemaan mieleen. Ja sinusta se kapea puku teki niin kauniin ja elegantin! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti kesää. :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...