3.7.2013

Kertomus polttareista, osa 3

Polttaripäivän aamu alkoi siis teemakappaleen jytkeellä. Sitten söimme rauhassa aamiaisen, jonka jälkeen minulle esitettiin mieheeni ja avioliittoon liittyviä kysymyksiä. Tämä tentti jatkui aina väliohjelmana sunnuntaiaamuun asti ja kyseessä oli siis morsiamen katsastus, josta sain tentin päätteeksi allekirjoituksilla varustetun katsastustodistuksen.
 
Sitten oli aika suunnata eteenpäin ja minulle paljastettiin päivän vaatetus. Varikkotytön punainen mekko kaivettiin esiin, tukka sidottiin nutturalle, karvanopat kaulaan ja selkään hinnasto: halaus 1 e, suukko 2 e ja pärinä 1 e. Kerkesin jo esittää vastalauseen, että nyt kyllä suukot lähtevät ihan liian halvalla, kunnes selvisi, että varustukseeni kuului vielä kylmälaukullinen Brunbergin suukkoja. Sitten koitti lähtö Kangasniemen torille. Jokaisella tytöllä kulki koko lauantain ajan itse tehty ruutulippu mukana ja niinpä kolmen auton kulkueesta muodostui oikein hieno, kun liput liehuivat jokaisesta ikkunasta ja autoissa pauhasi jatkuvalla soitolla tietenkin Liekeissä.



Torilla oli alkuun vaikea päästä myynnin makuun, mutta koska minulle oli annettu mukaan kanisteri, jonka kyljessä luki "löpöä" ja joka sisälsi todellisuudessa maistuvaa boolia, rupesi viimein kaupantekokin luistamaan. Tienasin pusuilla, halauksilla ja pärinällä kaiken kaikkiaan 80 euroa, jotka käytettiin illalla polttariporukan pääsylippuihin paikalliselle tanssilavalla. Lisäksi tein ansiokkaasti vaihtokauppaa torimyyjien kanssa ja kassaan kertyi mansikoita, perunoita, sukat, avioliitto-opas vuodelta 1947 sekä lonkero paikallisella terassille. Ei hullummin!

 
 
Palattuamme mökille oli ihastuttavan morsiussaunan vuoro. Kertomus siis jatkuu pian!
 
kuvat Taru Sairanen
 

4 kommenttia:

  1. Hymy nousee korviin kun näitä lukee :) Oli kyllä ihan mahtava viikonloppu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Tavattoman ihana! Olen niin onnellinen kaikista yllätyksistä, joita olitte järjestäneet! <3

      Poista
  2. Hyvin tuntui kyllä kauppa käyvän:)

    VastaaPoista
  3. Hauskan kuuloista menoa ollut!

    VastaaPoista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...