6.11.2012

"Ja mähän en häihin mene, kun siellä on ISTUMAJÄRJESTYS!"

Kas, tällaiseen positiiviseen ja innostavaan keskustelupläjäykseen törmäsin täällä. Hääjuhlissa kuten muissakin sellaisissa suurissa juhlissa, joihin kuuluu juhla-ateria, on vieraat usein sijoitettu pöytiin istumajärjestyksen mukaan. Plaseeraus voi aiheuttaa melkoista pään vaivaa pohdittaessa ketkä tulisivat kenenkin kanssa toimeen, ketkä eivät siedä alunperinkään toisiaan ja olisiko mukavaa, jos ihmiset tutustuisivat vähän paremmin toisiinsa eivätkä olisikaan samojen tyyppien seurassa kuten aina.

Olen ollut häissä, joissa istumajärjestys on koskenut koko hääväkeä, ja olen ollut myös sellaisissa häissä, joissa vain hääparin perheiden, kaason ja bestmanien sekä näiden perheiden ja avecien paikat on merkitty ennalta, mutta muut vieraat saavat istua haluamalleen paikalle. Plaseerauksen etuina on pöytiin siirtymisen helppous, kun paikat ovat ennalta järjestetty, mutta miinuspuolia ovat mielestäni suunnitteleminen ja toteutuksen onnistuminen. Hääjuhlahan järjestetään hääparille, mutta yhtä paljon myös vieraille, joten kuinka siis saada aikaan sellainen istumajärjestys, että kaikki varmasti viihtyvät? 

Olen ollut monissa sellaisissa akateemisissa illallisjuhlissa, joissa on ollut istumajärjestys valmiina ja plaseeraus on ollut melkoista venäläistä rulettia: yhtä suurella todennäköisyydellä pöytäseurue saattoi olla aivan mahtava tai sitten jotain mikä sai vain vilkuilemaan kelloa ja toivomaan, että illallinen olisi pian ohitse. Meidän hääjuhlassamme vieraat saavat hyvin todennäköisesti valita itse istumapaikkansa ja siten siis myös pöytäseuransa. Vaikka tämä johtaisikin siihen, että kaveriporukoita ylittäviä tutustumisia ei tapahtuisi ainakaan ohjatusti, niin ainakin vapaa istumajärjestys takaa todennäköisemmin vieraiden viihtymisen. 

Pöydät olisi kiva laittaa jotenkin yhteen pitkäksi letkaksi siten, että myös minä ja mieheni istuisimme vieraiden joukossa. Kirjoitin tästä jo aiemminkin ja totesin silloin, että vieraiden saattaa kuitenkin olla helpompi poiketa juttelemaan, jos me istumme kahdestaan omassa pöydässämme eikä muiden ympäröimänä. Kävipä suunnitelmien kanssa kuinka vain, löysin kivoja karttoja inspiroimaan erilaisia pöytäjärjestyksen mahdollisuuksia. Nämä kyllä näyttävät ja kuulostavat joltain fysiikan kaavoilta ja moottoripiirustuksilta, mutta silti kehämoduuli olisi ehkä lähimpänä sitä, mikä olisi hauska toteuttaa meidän häissä. Voi olla, ettei se kuitenkaan häätilaamme mahdu, mutta ainakin täytyy testata eri vaihtoehtoja.

 


 pöytämallit amoriini.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...