19.7.2013

Empiiriset kokeet jännityksen poistamiseksi

Juuri nyt mahassa kipristelee. Häihin on enää kolme viikkoa. Enimmäkseen mielen valtaa ihana juhlahumu, jonka aistii niin kotiosoitteessa kuin perheen ja ystävien viesteissäkin. Tuntuu aivan ihanalta, miten kaikki ovat mukana tunnelmassa! Se enteilee varmaan hyvää juhlaa. Meillä häiden ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina ja yhtä vanhempaa pariskuntaa lukuunottamatta kaikki pääsevät. Lisäksi mukaan tuli aveceja, joita ei etukäteen osattu edes laskea, joten vierasmäärä nousi hieman arviota korkeammaksi ja niinpä meidät häitä juhlii 127 aikuista ja siihen lapsia päälle plus bändi ja pitopalvelun henkilökunta. Aikamoista! Me olimme kyllä sulhon kanssa tosi höveleitä vieraiden suhteen ja lisäsimme vieraslistaan muutamia vielä sittenkin, kun kutsut oli lähetetty sekä toivotimme avecit lämpimästi tervetulleiksi. Punaisena lankana ja perusajatuksena on ollut koko ajan, että sen kerran, kun naimisiin mennään, niin mennään sitten kunnolla.
 


 
Stressiä tai paniikkia ei ole (vielä) puskenut enkä ole löytänyt itsestäni ainuttakaan bridezillan piirrettä, mikä johtuu varmaan osittain siitä, että delegoinut koristelut sun muut osaavimpiin käsiin eli sisustusalalla työskenteleville äidilleni ja siskolleni, joiden jälkeen luotan 110-prosenttisesti. Välillä tuntuu, että meillä on kaksi omaa hääsuunnittelijaa, jotka hoitavat homman eikä itse tarvitse kuin hyväksyä ideat ja huolehtia budjetista. Sopii meille sulhon kanssa paremmin kuin hyvin.
 
Sen sijaan välillä jännittää tosi paljon ja herkistyn kamalan helposti. Ei tarvitse kuin lukea jokin kaunis värssy tai kuulla jokin kappale, niin jo nousee kyynel silmäkulmaan. Ties kuinka monta työmatkaa on kulunut tänä kesänä itkua tihrustaessa, kun siinä on (hieman liikaa) aikaa kuunnella autossa musiikkia omissa ajatuksissaan...
 
Sama jännitys valtaa mielen ja vatsan ennen ystävien häitäkin. Tunteet ovat omien häiden vuoksi hyvin pinnalla ja siksi pelkään niiskuttavani räkä poskella myös ystävien vihkitilaisuudessa. Koska meillä on useamman ystäväpariskunnan hääjuhlat ennen omiamme, olen ruvennut testaamaan eri käytäntöjä tunteiden hallitsemiseen ja rentoutumiseen. Alkoholin käyttö rentoutumiseen ennen vihkimistä tuntuu olevan internetin keskustelupalstoilla ja hääblogeissa toisinaan sellainen juttu, joka ei todellakaan sovi oikeaoppisen morsiamen käyttäytymiseen. Siitä huolimatta minä kuitenkin huomasin, että yksi vajaata tuntia ennen ystävien vihkitilaisuutta nautittu siideri oli enemmän kuin paikallaan: hengitys pysyi rauhallisena, väri naamassa säilyi entisellään ja vain vesi kohosi silmäkulmaan yltymättä kuitenkaan Niagaran putoukseksi, vaikka kyseinen vihkitilaisuus alkoi sattumalta meidän häävalssillamme. Tätä kyllä testaan uudelleenkin.


 
 
kuva weheartit.com

4 kommenttia:

 1. Eli pistän korvan taa helmikuuta odottaen mielialanvaihtelut ja herkistymisen, tukkupakkausta nessuja ostamaan siis :D Hei teillä on juhlat ihan pian, iiks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks todellakin! Täällä ollaan menty kyllä niin laidasta laitaan, mihin tosin oman kortensa kantaa kekoon pahin mahdollinen kuukauden aikakin. ;D Mutta tosiaan mielialanvaihteluja on ainakin tällä morsiamelle ollut aika kiitettävästi ja tuntuu, että mennään välillä laidasta laitaan kuin pahemminkin keinuvalla laivalla. Kannattaa siis ehkä varautua ihan kaikkeen sitten, kun suuri päivä rupeaa olemaan jo tosi lähellä! Onneksi eilen naimisiin mennyt ystäväni kertoi, että hän oli hääpäivän aamuna aivan hermoraunio, mutta sillä hetkellä, kun häämarssi pämähti soimaan, vaihtui mieliala kuin nappia painamalla ja koko loppupäivä meni hymyillen. :)

   Poista
 2. Haha, vaikka oonkin "vaan" vieras, niin mulle iski kaamee paniikki, et apua apua häihin on kolme viikkoa enää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä! Ja toisaalta vastareaktiona mietin jo, että ihanaa, kolmen viikon päästä me ollaan jo naimisissa ja minihäämatkalla! Kaikki jännitys on enää muisto vain! :)

   Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...