17.7.2013

Sulhasen toteutuva haave

Olen aiemmin kertonut, että meillä hääsuunnittelut ja budjetti rakennettiin alusta asti molempien hääunelmien ympärille. Minä halusin swing- ja groove-tunnelmaa bändin avulla ja sulho ilotuksen. Oma unelmani toteutui jo joulukuussa, kun hääbändiksi löytyi Lime Hill Quartet, mutta sulhon haaveen toteuttaminen on ollut paljon luultua mutkikkaampaa.
 
Valmiiden ilotulitusnäytösten hinnat ovat korkeita ja vaikka olemme budjetoineet ilotulitukseen oikeasti ihan hyvän summan, niin silti jäi muutamista satasista kiinni valmiin näytöksen ostaminen. Sitten kuulimme, että hääpaikkakuntamme eräällä yrityksellä on ilotulituksen ammuntaluvat ja he ovat järjestäneet muun muassa kunnan joulun avauksen ja uuden vuoden ilotulituksia. Aluksi tämä vaikutti todella hyvältä ja he totesivat, että meidän budjetilla saa kyllä hyvän kokonaisuuden aikaiseksi. Jäimme odottamaan tarkempaa tarjousta, mutta viikot kuluivat ja muuttuivat kuukausiksi eikä mitään kuulunut. Kun kyselimme tarjouksen perään, firmasta todettiin, että he olivat siirtäneet homman toiselle firmalle, mutta näköjään meille oli unohdettu ilmoittaa asiasta. Selitykseksi tälle siirrolle saimme ainoastaan, että "Tämä kun ei meiltä nyt onnistunut".

 
Sitten alkoi sähköpostin lähettely toisen firman kanssa. Jälleen alku näytti ihan lupaavalta, mutta sitten selvisi, ettei vapaita rakettien ampujia meinaa löytyä. Muutama löytyi, mutta heitä ei kuulemma kiinnostanut lähteä tekemään keikkaa meidän tarjoamaan hintaan, joka siis kuitenkin on useampi sata euroa, vaan summan pitäisi kuulemma olla lähempänä tonnia. Me totesimme sulhon kanssa, että kipuraja on jo niin lähellä, ettemme todellakaan aio ampua yhtään enempää rahaa taivaalle. 
Koko ilotulitus oltiin jo kuoppaamassa, mutta sulho päätti vielä yrittää järjestää asiaa. Hän otti yhteyttä useampaan firmaan, joista vastailtiin hyvin vaihtelevasti. Toki nyt on heinäkuu eikä todellakaan mikään ilotulitusten sesonki. Viimein sitten rupesi onni kääntymään ja eilen sulho lähetti lupahakemuksen ilotulituksen järjestämiseksi. Nyt siis meille on tulossa suuri valmis pata ja sulhon veli toimii ilotulitusvastaavana. Toki suunnitelma voi vielä kaatua metsäpalovaroituksiin, mutta siinä tapauksessa päätimme säästää pommit uuteen vuoteen ja järjestää silloin kekkerit.
 
Olemme miettineet muutaman minuutin kestoisen ilotulituksen ajankohdaksi bändin toista taukoa, jotta sitten bändin keikan jälkeen dj:n tahdittamat jatkot pyörähtävät luontevasti käyntiin ilman, että dj:n tarvitsee lämmitellä ulkoa takaisin sisälle palaavaa juhlakansaa uudelleen ja ettei ilotulituksesta tule sellainen vaikutelma, että nyt juhlat päättyvät. Selvitin juuri netin uumenista löytyneestä päivän pituus -ohjelmalla, että 10. elokuuta aurinko laskee klo 21.30, joten yhdentoista maissa on jo sopivan pimeää eikä ilotulitus iltaruskossakaan näyttäisi hullummalta.
 
kuvat
aamulehti.fi
fineartamerica.com
 

2 kommenttia:

  1. Oi, ihanaa että tuokin asia nyt näyttää järjestyvän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tosi kiva, että meidän alkuperäinen linja kummankin haaveen toteuttamisesta säilyy. :)

      Poista

Ajatuksia, ideoita, fiilistelyä...